Χρηματοδοτήσεις ύψους 500.000€ για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και την κατασκευή του νέου φάρου της Ιεράπετρας

12:51 μ.μ. - Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021
12:04 μ.μ. - Πέμ, 01/51/2021
Image: Χρηματοδοτήσεις ύψους 500.000€ για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και την κατασκευή του νέου φάρου της Ιεράπετρας

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη είχε σήμερα στο Υπουργείο ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κας Χριστιάνας Καλογήρου και του ειδικού συμβούλου του ΥΝΑΝΠ, κ. Μανώλη Κουτουλάκη, είχε σήμερα στο Υπουργείο ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Μετά την επίσκεψη του Υπουργού στον Δήμο της Ιεράπετρας την προηγούμενη εβδομάδα, ακολούθησε η άμεση επίσκεψη του Δημάρχου στην Αθήνα, προκειμένου να καταθέσει προς χρηματοδότηση ολοκληρωμένες προτάσεις (τεχνικά δελτία) για την εκπόνηση της μελέτης για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και την κατασκευή νέου φάρου στο αλιευτικό καταφύγιο της Ιεράπετρας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας επεσήμανε τα εξής:

«Συζητώντας με τον Υπουργό και τα στελέχη του Υπουργείου για την αναγκαιότητα αυτών των δύο πολύ σημαντικών έργων, εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση τόσο της μελέτης ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, προϋπολογισμού 180.000€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, όσο και τη χρηματοδότηση της κατασκευής νέου φάρου στο αλιευτικό καταφύγιο της Ιεράπετρας, ποσού 300.000€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ξεκινάμε δίχως να χάσουμε χρόνο την εκπόνηση της ανωτέρω μελέτης, καθώς έχουμε ήδη εξασφαλίσει και τη χρηματοδότηση του έργου της ανάπλασης της παραλίας από το Πρόγραμμα «ΝΕΑΡΧΟΣ» του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Επίσης, προχωρούμε σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται, ώστε να ξεκινήσει και η κατασκευή του νέου φάρου.

Τέλος, λάβαμε θετική ανταπόκριση από τον Υπουργό και για την χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του μεγάλου έργου της ύδρευσης στην πόλη της Ιεράπετρας.

Ευχαριστώ τον Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη για την υλοποίηση της δέσμευσής του ως προς τη χρηματοδότηση των ανωτέρω έργων και τη Γενική Γραμματέα, κα Χριστιάνα Καλογήρου, για την άριστη συνεργασία».