Χριστόπουλος για κυβέρνηση: Ο φόβος είναι το όπλο τους

7:21 π.μ. - Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021
07:03 π.μ. - Τρί, 09/21/2021
Image: Χριστόπουλος για κυβέρνηση: Ο φόβος είναι το όπλο τους

Ο Χριστόπουλος Αλέξης, μέλος Κ.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στην εκπομπή "Όλα στη φόρα" με τον Νίκο Δασκαλάκη

«Αν σωριαστεί στο έδαφος η κοινωνία δύσκολα σηκώνεται- Αυτό τους συμφέρει, αυτή είναι η πολιτική τους»

Ο κ. Χριστόπουλος μίλησε στον Ηχώ99.8 και στην εκπομπή «Όλα στη Φόρα» με το Νίκο Δασκαλάκη.

Οι συνδιασκέψεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, έγιναν με μεγάλη συμμετοχή μελών και τόνισε τον δημοκρατικό τρόπο εκλογής αντιπροσώπων.

Σε περίοδο πανδημίας έχουμε πολλές νέες εγγραφές μελών, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι ένα μεγάλο κόμμα θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο, θα μιλάμε σε λίγο ένα νέο ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που θα είναι ο κορμός μιας μεγάλης και νικηφόρας δημοκρατικής παράταξης και υπόδειγμα αριστερού κόμματος σε όλη την Ευρώπη.

Προχωράμε στο πρόγραμμα μας, το οποίο θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο και θα είναι το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και θα θέσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού.

Στο ερώτημα τι θα έκανε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κ. Α. Χριστόπουλος απάντησε ως εξής:

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α βρίσκεται σε ένα επικοινωνιακό εμπάργκο από τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ και κατά συνέπεια ο κόσμος αντιλαμβάνεται τα πράγματα από τη σκοπιά που τους σερβίρουν, αποκρύπτοντας συστηματικά τις προτάσεις μας.

Η αλήθεια ποιά είναι; Ότι έχουμε μια κυβερνητική πολιτική εντελώς αντιφατική χρησιμοποιεί την κρίση σαν ευκαιρία για να ισοπεδώσει δικαιώματα, ελευθερίες και να καθιερώσει έναν αυταρχισμό. Έχουνε μια κυβέρνηση συμφερόντων, διακρίσεων και ανισοτήτων. Ο στόχος τους είναι η επαναφορά των μνημονίων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή είπε ότι στηρίζουμε αλλά δεν σιωπούμε.

Στο πρόγραμμα μας, Μένουμε Όρθιοι 1 & 2, προτείναμε συγκεκριμένα πράγματα από το Μάρτιο του 2020:

• Συνταγογράφιση των τέστ

• Μαζικά τέστ

• Στοχευμένη επιτήρηση και ιχνηλάτηση

• Στήριξη του συστήματος υγείας σε όλες τις βαθμίδες, προσλήψεις γιατρών και υγειονομικού προσωπικού καθώς και στην οικονομική ενίσχυση τους

• Μέτρα για έγκαιρη και επαρκή προμήθεια εμβολίων με αγορά της πατέντας ( που ο Πρωθυπουργός κορόιδευε και τώρα έχει γίνει θέση του ΕΚ)

• Αναλογικότητα με βάση το επιδημιολογικό φορτίο και όχι μόνο καθολικά και οριζόντια lockdown

• Έγκαιρη, εμπροσθοβαρή και δίκαιη στήριξη των πληγέντων, μικρών και μεσαίων επαγγελματιών,με έγκαιρη αξιοποίηση του πλεονάσματος και των χρημάτων που λόγω της ποσοτικής χαλάρωσης στον καιρό της πανδημίας, δίνονται από την ΕΕ και την ΕΚΤ

• Επίταξη ιδιωτικών κλινικών και ΜΕΘ γιατί όταν έχουμε «πόλεμο» όπως λέει η κυβέρνηση, στον πόλεμο γίνονται επιτάξεις νοσοκομείων, λεωφορείων, δομών κ.α. και ρίχνεις όλα τα «όπλα» που υπάρχουν στον πόλεμο. Γιατί στον πόλεμο πέφτουν κορμιά και κάποιοι θα τα χρεωθούν.

Βλέπουμε καθυστερημένα και ανεπαρκή μέτρα που στην ουσία δεν στηρίζουν την κοινωνία, την εργασία, τους άνεργους, τη μικρή και μεσαία επιχείρηση, κατάργηση στην ουσία των συλλογικών συμβάσεων.

Όταν η κοινωνία σωριάζεται, ισοπεδώνεται δύσκολα ξανά σηκώνεται . Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί στην εξαθλίωση της κοινωνίας, σε νέα μνημόνια και θωρακίζουν αυτόν το στόχο με ένα αυταρχικό κράτος.

Όσον αφορά τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη δείχνουν ποιος είναι ο στόχος τους. Να τρομοκρατήσουν την κοινωνία, να τη φιμώσουν και να την τρομάξουν. Να κάνουν τον κόσμο να βουβαθεί, να μην διεκδικεί».