Χριστουγεννιάτικα ψώνια και σε άλλους δήμους

10:22 π.μ. - Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020
10:12 π.μ. - Τετ, 09/22/2020
Image: Χριστουγεννιάτικα ψώνια και σε άλλους δήμους

Η κυβέρνηση εξετάζει το άνοιγμα των καταστημάτων και οι καταστηματάρχες ετοιμάζονται να ανοίξουν τα μαγαζιά μετά από τουλάχιστον 1 μήνα ώστε την περίοδο των γιορτών να «ρεφάρουν» τη χασούρα από το δεύτερο lockdown

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου τις επόμενες μέρες. Ίσως και αύριο οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για τα επόμενα βήματα έως τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας το SMS στο 13033 θα συνεχίσει να υφίσταται ενώ όπως αποκάλυψε θα επιτρέπονται τα ψώνια και σε άλλους δήμους του λεκανοπεδίου.

Του χρόνου Χριστούγεννα στα εξοχικά - Ποιοι εξαιρούνται

Αυτό που δεν θα επιτραπεί όμως, είναι οι μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες, κυρίως για όσους έχουν εξοχικά.

Από τον κανόνα θα εξαιρεθούν εργαζόμενοι σε άλλες περιφέρειες και φοιτητές, αφού όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θα υπάρξει πρόβλεψη για επανένωση οικογενειών.

«Ας προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε όλοι στη δύσκολη κατάσταση που δε μας επιτρέπει να δούμε τους γονείς ή τα παιδιά μας που είναι σε άλλες περιφέρειες», απάντησε για τους παππούδες που είναι μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Σημειώνοντας ότι συγκριτικά με το πρώτο lockdown η κίνηση είναι 20% πιο αυξημένη, τόνισε ότι, «σκοπός είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων και η διασπορά της νόσου», ανέφερε ο κ. Πέτσας στον AΝΤ1.

Ρεβεγιόν στο σπίτι με μέγιστο αριθμό 9 ατόμων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη στον Alpha ανέφερε ότι θα κάνουμε Χριστούγεννα στα σπίτια μας, με μάξιμουμ 9 άτομα. «Κάνω μία έκκληση και πάλι σε όλες και σε όλους, να αποφύγουν κυρίως τις μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι.

Τα Χριστούγεννα, με την οικογένειά μας, με μία οικογένεια ακόμα, maximum 9 άτομα. Αυτοί είναι οι κανόνες, πρέπει να τους τηρήσουμε για να προστατεύσουμε πρώτα από όλα τους εαυτούς μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

dikaiologitika.gr