Χωραφάς: Θα κινηθούμε νομικά κατά της εξίσωσης Μηχανικών Πολυτεχνείων με πτυχιούχους Κολλεγίων

12:53 μ.μ. - Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020
12:12 μ.μ. - Δευ, 21/53/2020
Image: Χωραφάς: Θα κινηθούμε νομικά κατά της εξίσωσης Μηχανικών Πολυτεχνείων με πτυχιούχους Κολλεγίων

Το Υπουργείο Παιδείας αιφνιδίασε, δεν έγινε κανένας διάλογος δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Μ. Χωραφάς

Έντονη δυσαρέσκεια προκαλεί διάταξη του υπουργείου Παιδείας με την οποία δίνει ίδια επαγγελματικά δικαιώματα σε πτυχιούχους κολεγίων και ελληνικών δημόσιων Πανεπιστημίων. Η διάταξη ψηφίστηκε βράδυ στο νομοσχέδιο του για την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση χωρίς ωστόσο να έχει προηγηθεί τουλάχιστον μια συζήτηση με επιστημονικούς φορείς δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ. Μιχάλης Χωραφάς. Επισημαίνει ότι εξισώνονται πτυχία των κολεγίων που είναι τριετούς φοίτησης με τα πτυχία του Πολυτεχνείου που είναι πενταετούς φοίτησης. Τους δίνεται μάλιστα και η δυνατότητα εγγραφής στα Τεχνικά Επιμελητήρια.

Γνωρίζουμε τον αγώνα που δίνει η ελληνική οικογένεια για να μπορέσει να σπουδάσει τα παιδιά της τόσα χρόνια και τώρα ξαφνικά χωρίς καμία συζήτηση χωρίς κανέναν διάλογο έρχεται ξαφνικά αυτή η νέα διάταξη. Επιπλέον δεν γνωρίζουμε το πρόγραμμα σπουδών των κολλεγίων, τα εργαστήρια, το διδακτικό προσωπικό κλπ.

Μιλάμε για ισοπέδωση και ως Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και ως TEE/TAK εκφράζουμε την δυσαρέσκειά μας αλλά και την αντίθεσή μας. Το ίδιο αναμένεται να πράξουν και άλλα Επιμελητήρια όπως το Οικονομικό, σημείωσε ο κ. Χωραφάς προσθέτοντας ότι εάν χρειαστεί θα κινηθούν νομικά.