Χωρίς κενά η νέα σχολική χρονιά στα Γυμνάσια και Λύκεια Λασιθίου - Στο Γυμνάσιο Κουτσουρά οι μαθητές των Φερμών

11:20 π.μ. - Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2022
11:09 π.μ. - Παρ, 09/20/2022
Image: Χωρίς κενά  η νέα σχολική χρονιά στα Γυμνάσια και Λύκεια  Λασιθίου - Στο Γυμνάσιο  Κουτσουρά οι μαθητές των Φερμών

Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου Αθ. Κατσαγκόλης

Με καλούς οιωνούς ξεκινά η νέα σχολική χρονιά για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του νομού Λασίου, σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Αθανάσιος Κατσαγκόλης ανέφερε ότι η χρονιά ξεκινά χωρίς σχεδόν καθόλου κενά και τα ελάχιστα που υπάρχουν, περίπου 20 σε επίπεδο νομού, θα καλυφθούν μέχρι τέλος του Σεπτέμβρη. Φέτος έγινε πρόσληψη 30 μόνιμων εκπαιδευτικών και 140 περίπου, αναπληρωτών. Ως προς το ενδεχόμενο να γίνουν φέτος συγχωνεύσεις τμημάτων δεν είναι κάτι που είναι στον σχεδιασμό εκτός εάν υπάρξουν μεταβολές στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Πάντως μια από τις φετινές αλλαγές είναι ότι τα παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο Φερμών δεν θα πηγαίνουν σε Γυμνάσια της Ιεράπετρας αλλά θα μετακινούνται στο Γυμνάσιο του Κουτσουρά. Έτσι αποφορτίζονται τμήματα της Ιεράπετρας και ενισχύονται το Γυμνάσιο Κουτσουρά και κατ΄επέκταση , μελλοντικά, το Λύκειο Μακρύ Γιαλού. Η απόφαση αυτή στηρίζεται μεταξύ άλλων και στο ότι η απόσταση Φέρμα - Ιεράπετρα είναι 11 χιλιόμετρα ενώ η απόσταση Φέρμα – Γυμνάσιο Κουτσουρά είναι 9 χιλιόμετρα, οπότε είναι σύννομη. Για την εξυπηρέτηση των μαθητών υπάρχει συνεννόηση με το ΚΤΕΛ.

Μια ακόμη αλλαγή σε επίπεδο νομού είναι ότι τα παιδιά από την περιοχή του Γούδουρα θα πηγαίνουν στο Γυμνάσιο Χανδρά.

Αναφορικά με το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου είπε οτι και εδώ η χρονιά ξεκινά με θετικά μηνύματα. Είναι ένα σχολείο που έχει αγκαλιάσει το Λασίθι και αυτό φαίνεται από το ότι οι εγγραφές αυξήθηκαν χάρη και στην προσπάθεια που γίνεται από τους εκπαιδευτικούς και την Διευθύντρια κα Μαριάννα Χαϊτα. Φέτος λοιπόν, θα λειτουργήσουν δυο τμήματα στην Α΄ τάξη. Τώρα κάποια ζητήματα αναφορικά με τη μετακίνηση μαθητών ή τη σίτιση γίνονται επαφές με το ΚΤΕΛ και τον Δήμαρχο Ιεράπετρας αντίστοιχα ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Ο κ. Κατσαγκόλης ευχήθηκε μια καλή σχολική χρονιά σημειώνοντας ότι ως Διευθυντής και ως Διεύθυνση εκπαίδευσης είναι κοντά στα σχολεία , τα παιδιά, τις διευθύνσεις , τις σχολικές επιτροπές ώστε από κοινού και με καλή διάθεση για συνεργασία, να αντιμετωπίζονται τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται.