Υβριδικό – Καβούσι : Ομόφωνα όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

11:44 π.μ. - Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022
11:07 π.μ. - Πέμ, 07/44/2022
Image: Υβριδικό – Καβούσι : Ομόφωνα όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Γενική και αόριστη η εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου που τάχθηκε αρχικά υπέρ της ΜΠΕ, όπως δήλωσε στον Ηχώ 99,8 η πρόεδρος της Τ.Κ. Καβουσίου Μ. Χαλκιαδάκη

 Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας ήταν η  «  Έκφραση γνώμης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  που αφορά το έργο «Υβριδικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στη θέση «ΧΑΛΕΠΑ» του Δήμου Ιεράπετρας  με φορέα την “ΑΚΤΙΝΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ”» που σημειωτέων προβλέπει την εγκατάσταση 48.000 φωτοβολταϊκών στην παραπάνω περιοχή.

Η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κα Μαρία Χαλκιαδάκη μίλησε στον Ηχώ 99,8 μεταφέροντας μας το κλίμα της συνεδρίασης και τα όσα αποφασίστηκαν αλλά και ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις.  Θυμίζοντας καταρχάς ότι ως Τοπικό Συμβούλιο έχουν ταχθεί κατά της ΜΠΕ και του έργου καθώς  μια τέτοια επένδυση  που είναι πολύ κοντά στο χωριό δημιουργεί πολλά και πολλαπλά προβλήματα στην περιοχή, περιβαλλοντικά, αισθητικά κλπ.

Όπως είπε,  η εισήγηση του Αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών κ. Γιώργου Ασπραδάκη απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα ήταν γενική και αόριστη και η άποψή του ήταν θετική απέναντι στους περιβαλλοντικούς όρους. Στη συνέχεια όμως μετά και τις τοποθετήσεις των επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων  αλλά και δημοτικών συμβούλων όπως του κ. Γ. Προϊστακη από τη μείζονα μειοψηφία , η απόφαση , που έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, ήταν ομόφωνα κατά των περιβαλλοντικών όρων  για το υβριδικό ση θέση Χαλέπα Καβουσίου.

Η κα Χαλκιαδάκη είπε ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της περιφέρειας Κρήτης και θα ζητήσουν ως τοπική κοινότητα την αρνητική γνωμοδότηση του περιφερειακού συμβουλίου. Παρακολουθούν τις εξελίξεις και στην πορεία αναλόγως θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Ακούστε εδώ την κα Χαλκιαδάκη