Υδατοδρόμιο στην Ιεράπετρα - Ένα όραμα που γίνεται πράξη

1:28 μ.μ. - Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020
01:05 μ.μ. - Πέμ, 14/28/2020
Image: Υδατοδρόμιο στην Ιεράπετρα - Ένα όραμα που γίνεται πράξη

Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, κ. Ασπραδάκη Γεώργιου

Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, κ. Ασπραδάκης Γεώργιος, προκειμένου να ενημερωθεί για τη διαδικασία αδειοδότησης υδατοδρομίου και το νομικό πλαίσιο που τη διέπει

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος, κ. Ασπραδάκης, ανέφερε τα εξής:

«Ύστερα και από την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του «ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ» προχωράμε δυναμικά για την ταχεία δρομολόγηση των απαιτούμενων διαδικασιών, έτσι ώστε η Ιεράπετρα να αποκτήσει ένα σύγχρονο υδατοδρόμιο, το οποίο θα διευκολύνει τη σύνδεση της πόλης μας όχι μόνο με την υπόλοιπη Κρήτη, αλλά και με την υπόλοιπη Ελλάδα. Η εγκατάσταση και η λειτουργία του υδατοδρομίου θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη, αναζωογονώντας την τοπική οικονομία, αναβαθμίζοντας τον τουρισμό και βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Επίσης, στο πλαίσιο της συζήτησης, κατέστη απόλυτα σαφές ότι η χωροθέτηση του υδατοδρομίου δεν είναι απαραίτητο να συμπεριλαμβάνεται στο masterplan με τίτλο «ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ». Η χωροθέτηση είναι απόφαση εμπειρογνωμόνων. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες, προκειμένου να έχουμε την πιο συμφέρουσα για την πόλη πρόταση.

Το Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας στηρίζει με αποφασιστικότητα καινοτόμα έργα ανάπτυξης, έτσι ώστε η Ιεράπετρα να αναδειχθεί σε πρωταγωνίστρια των σύγχρονων εξελίξεων».

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ασπραδάκης

hxonews