Υγεία: Επαναδραστηριοποιείται η Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας - Όλοι σήμερα στις 10:30 έξω από το Νοσοκομείο

9:28 π.μ. - Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2023
09:11 π.μ. - Πέμ, 02/28/2023
Image: Υγεία: Επαναδραστηριοποιείται η Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας - Όλοι σήμερα  στις 10:30 έξω από το Νοσοκομείο

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαρία Κοτσιφάκη στον Ηχώ 99,8 για τη χθεσινή σύσκεψη της Επιτροπής

Για τα προβλήματα στον χώρο της δημόσιας υγείας και τη χθεσινή σύσκεψη της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας μίλησε στον Ηχώ 99,8 η κα Μαρία Κοτσιφάκη επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, κάνοντας κάλεσμα συμμετοχής στην σημερινή κινητοποίηση που θα γίνει έξω από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας στις 10.30 το πρωί. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις γίνονται πανελλαδικά.

Όπως είπε, τα προβλήματα τα ζούμε έντονα στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας χρόνια τώρα. Τώρα όμως το ζουν και άλλες περιοχές στη χώρα μας που βλέπουν την κατάρρευση του ΕΣΥ. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια μεθοδευμένη κατάσταση κατά της δημόσιας και δωρεάν υγείας. Η δημόσια υγεία είναι η ζωή μας. Παλεύουμε για την υγεία μας. Εάν έχεις λεφτά, πας στο ιδιωτικό. Αλλά αν θέλεις νοσηλεία σε ΜΕΘ, σε δημόσιο νοσοκομείο σε στέλνουν. Από την πλευρά της κυβέρνησης βλέπουμε μια ολομέτωπη επίθεση κατά της δημόσιας υγείας. Σε όλα αυτά δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς, πρέπει ο κόσμος να ξεσηκωθεί και να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται, τόνισε.

Σχολίασε δηλώσεις της κας Αγαπηδάκη αναπληρώτριας υπουργού υγείας που υποστήριξε ότι οι Δήμοι πρέπει να δώσουν κίνητρα στους γιατρούς να έρθουν στα περιφερειακά νοσοκομεία, σημειώνοντας, η κα Κοτσιφάκη, ότι δεν μπορεί να γίνονται τέτοιες δηλώσεις όταν δεν δίνονται χρηματοδοτήσεις στους δήμους και αυτό φαίνεται από την έλλειψη προσωπικού, την έλλειψη προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς κλπ. Εξάλλου θεωρούμε πως ένας γιατρός αυτό που πρωτίστως θέλει είναι να δουλεύει σε ένα ασφαλές περιβάλλον, να έχει τις ειδικότητες των γιατρών για να συνεργαστεί και ελάχιστα νοιάζεται αν κάποιος θα του πληρώνει το ενοίκιο, ανέφερε.

Κλείνοντας έκανε αναφορικά στη χθεσινή σύσκεψη της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρα που επαναδραστηριοποιείται δυναμικά. Για να προσθέσει ότι σήμερα, μέρα κινητοποιήσεων, Επιτροπή από Δ.Σ. των συλλόγων εργαζομένων σε νοσοκομεία της Κρήτης θα βρεθούν στην Αθήνα, στο Υπουργείο Υγείας.