YouTube Kids: Ποια είναι η νέα πλατφόρμα που έρχεται

1:10 μ.μ. - Κυριακή, 9 Ιουνίου 2019
01:06 μ.μ. - Κυρ, 09/10/2019
Image: YouTube Kids: Ποια είναι η νέα πλατφόρμα που έρχεται

Ξεχωριστό κανάλι που θα απευθύνεται αποκλειστικά στα παιδιά ετοιμάζει η γνωστή πλατφόρμα YouTube

Στη νέα της επιχειρηματική κίνηση η δημοφιλής πλατφόρμα υπόσχεται να φτιάξει έναν ασφαλή online τόπο με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τα μικρά παιδιά. Σε αυτό το κανάλι οι ανήλικοι θα μπορούν να παρακολουθούν βίντεο με καρτούν ή άλλο περιεχόμενο όπως για παράδειγμα οδηγίες για να ζωγραφίζουν τους αγαπημένους τους ήρωες. Η πλατφόρμα θα είναι στημένη με καρτουνίστικα γραφικά και πολύ εύκολη στην πλοήγηση.
 
Το πλεονέκτημα που θα προσφέρει το YouTube Kids έναντι της παραδοσιακής πλατφόρμας είναι ο ενισχυμένος γονικός έλεγχος. Οι γονείς θα μπορούν να επιλέγουν τα φίλτρα της πλατφόρμας ανάλογα με τα όρια που θέλουν να βάλουν στα παιδιά τους, όπως τις ώρες που μπορούν να το παρακολουθούν και το περιεχόμενο.
 
Για να διασφαλιστεί η ποιότητα και η ασφάλεια του Youtube Kids, η εταιρία θα πρέπει να κάνει κάποιες αναπροσαρμογές στον αλγόριθμο που εμφανίζει παρεμφερές περιεχόμενο που μπορεί να ενδιαφέρει τον χρήστη. Ενώ ο αλγόριθμος μπορεί να βοηθάει αυτόν που κοιτάει την οθόνη να βρει κάτι ακόμα που τον ενδιαφέρει και να επιμηκύνει την παραμονή του στην πλατφόρμα, πολλές φορές οι προτάσεις είναι αφιλτράριστες και το περιεχόμενο βίαιο, ή ακατάλληλο με διάφορους τρόπους, όπως για παράδειγμα η εμφάνιση βίντεο που προτρέπουν τον θεατή σε αυτοκτονία.
 
Ένα ακόμα από τα μεγάλα στοιχήματα της πλατφόρμας είναι να βρει έναν τρόπο να προωθήσει την ισότητα στην προβολή των φύλων και των εθνικοτήτων στις προτάσεις της πλατφόρμας. Όπως υποστηρίζει ο Malik Ducard, ο υπεύθυνος του YouTube για τα οικογενειακά θέματα και την εκπαίδευση, ο αλγόριθμος είναι μια ευκαιρία για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με περιεχόμενο το οποίο μπορεί να μη σκέφτονταν να ψάξουν, και αυτό αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες υποχρεώσεις της πλατφόρμας.
 
Το YouTube Kids αναμένεται να έρθει σύντομα στην Ελλάδα.
 
 
dikaiologitika.gr