Υπ. Παιδείας: Εκτός τηλεκπαίδευσης οι καταληψίες, απουσίες και «ποινή» στη διαγωγή

11:42 π.μ. - Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
11:10 π.μ. - Πέμ, 01/42/2020
Image: Υπ. Παιδείας: Εκτός τηλεκπαίδευσης οι καταληψίες, απουσίες και «ποινή» στη διαγωγή

Εξειδίκευσε τα τιμωρητικά μέτρα εναντίον των μαθητών για τις καταλήψεις που γίνονται με αφορμή τα ελλειπή μέτρα ασφαλείας για την πανδημία στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική από σήμερα. Ωστόσο, με την σημερινή απόφαση καθίσταται σαφές ότι «οι μαθητές που συμμετέχουν στην κατάληψη, δεν μπορούν να μπουν στην τηλεκπαίδευση», θα λαμβάνουν απουσίες, ενώ θα υπάρχει «ποινή» και στη διαγωγή. Σε απάντηση οι μαθητές κατεβαίνουν σήμερα στους δρόμους, με συλλαλητήρια να διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικά η απόφαση για την τηλεκπαίδευση σε περίπτωση παρεμπόδισης του εκπαιδευτικού έργου έχει ως εξής:

Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.

Μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.

Η απουσία μαθητή από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.

Κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.

Νωρίτερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως είχε προαναγγείλει τις παραπάνω αποφάσεις. «Κανείς, και πόσο μάλλον μια μειοψηφία, δεν μπορεί να παρεμποδίσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση για τους άλλους. Δεν νοείται κανείς να διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία» είπε στο MEGA και προσέθεσε: «Από σήμερα Πέμπτη, υποχρεωτική είναι η εξ’ αποστάσεως σύγχρονη τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των οποίων τα σχολεία τελούν υπό κατάληψη. Η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική και οι μαθητές θα παίρνουν απουσίες σε περίπτωση που δε δίνουν το διαδικτυακό παρών.

tvxs.gr