Υπογραφή Σύμβασης στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας-Τεχνικός Σύμβουλος για την υλοποίηση των έργων του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ ΙΙ συνολικού προϋπολογισμού 828.840,18€

3:25 μ.μ. - Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021
03:03 μ.μ. - Τρί, 16/25/2021
Image: Υπογραφή Σύμβασης στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας-Τεχνικός Σύμβουλος για την υλοποίηση των έργων του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ ΙΙ συνολικού προϋπολογισμού 828.840,18€

Για νομιμοποίηση και αλλαγή του παραλιακού μετώπου Ιεράπετρας

Υπεγράφη, σήμερα, στον Δήμο Ιεράπετρας μεταξύ του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας, κ. Γεώργιου Ασπραδάκη και της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, η σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου Υποστήριξης, ύψους 57.660,00€, για τη διαχείριση και παρακολούθηση υλοποίησης της πράξης «Μελέτες Λιμενικών Εγκαταστάσεων και Επέκτασης, Βελτίωσης και Συντήρησης Υφιστάμενων Λιμενικών Υποδομών Δήμου Ιεράπετρας».

 Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας επιδιώκοντας τη βέλτιστη διαχείριση και αξιοποίηση των υποδομών του, έχει εντάξει στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και θα προχωρήσει στην εκπόνηση μιας σειράς  μελετών με στόχο τη νομιμοποίηση υφιστάμενων λιμενικών έργων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ιεράπετρας και τη δημιουργία νέων λιμενικών υποδομών, τη Χωροταξική, Πολεοδομική και Λιμενική Οργάνωση των Λιμενικών Υποδομών του Δήμου Ιεράπετρας, την ανανέωση Α.Ε.Π.Ο. και τη νομιμοποίηση λιμενικών έργων λιμένα Γρα Λυγιάς, τη νομιμοποίηση και βελτίωση-συμπλήρωση λιμενικών έργων των λιμένων Θόλου, Κουτσουρά ,Μακρύ Γιαλού, Μύρτου, Φερμών και τη νομιμοποίηση λιμενικών έργων του λιμένα Παχειάς Άμμου.

Στη συνέχεια, ο κ. Ασπραδάκης, δήλωσε τα εξής:  «Η σημερινή ημέρα αποτελεί σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της υλοποίησης του οράματός μας για την αλλαγή της όψης του παράκτιου μετώπου του Δήμου της Ιεράπετρας μέσα από μία σειρά μελετών. Είναι η αρχή μιας πορείας αλλαγής που θα νομιμοποιήσει και θα αναβαθμίσει πλήρως τις υφιστάμενες λιμενικές υποδομές και εγκαταστάσεις και θα αποτελέσει εφαλτήριο για την υποστήριξη της αλιείας και για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη και τις Υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας για την εξαιρετική συνεργασία στην από κοινού προσπάθεια».