Υποχρεωτική η μάσκα σε αεροπλάνα, πλοία, τρένα και ΚΤΕΛ

10:22 π.μ. - Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020
10:05 π.μ. - Παρ, 15/22/2020
Image: Υποχρεωτική η μάσκα σε αεροπλάνα, πλοία, τρένα και ΚΤΕΛ

Δεν θα μπορεί να υπάρξει "τουρισμός σε καραντίνα", όμως η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες με ασφάλεια, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, η κυβέρνηση και οι πολίτες βρίσκονται μπροστά σε ένα πρωτοφανές φαινόμενο, για την αντιμετώπισή του οποίου βασικό ρόλο παίζει η ατομική ευθύνη του καθενός, ενώ επανέλαβε ότι η τήρηση των μέτρων δεν έχει να κάνει με τον έλεγχο, αλλά με το να πειστούν οι πολίτες ότι είναι απαραίτητα.

Για το ενδεχόμενο να δούμε αστυνομικούς και λιμενικούς να επιβάλουν πρόστιμα το Σαββατοκύριακο στις παραλίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά που θα δείξουν οι πολίτες. «Θα είμαστε εκεί για να δώσουμε συμβουλές και όχι πρόστιμα, αλλά αν παρατηρηθεί παραβατική συμπεριφορά θα ελεγχθεί» υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε οριζόντιες συμβουλές σε όλη την επικράτεια και θα παρεμβαίνουμε τοπικά, όπως για παράδειγμα χθες στην περίπτωση της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα. Όπου υπάρχει ένα φαινόμενο που μας ανησυχεί για εξάπλωση και μεγάλες πιθανότητες διασποράς θα παρεμβαίνουμε τοπικά, δεν μπορεί να υπάρχει συνέχεια ένας αστυνομικός, ένας λιμενικός, ένας άνθρωπος της δημοτικής αστυνομίας δίπλα στον κάθε πολίτη για αυτό λέμε ποια είναι τα μέτρα που πρέπει να τηρούμε» συμπλήρωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Επίσης, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στις υγειονομικές δομές και την ετοιμότητα που υπάρχει στην περιφέρεια για την αντιμετώπιση μαζικών περιστατικών. «Από την αρχή της πανδημίας ενεργοποιούνταν διαφορετικά πρωτόκολλα ασφαλείας, τα οποία αν χρειαστεί θα τα ενεργοποιήσουμε ξανά» υποστήριξε, τονίζοντας ότι είναι σημαντική η εμπειρία που υπάρχει από την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στον τουρισμό, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει «τουρισμός σε καραντίνα», όμως υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες με ασφάλεια. «Θα φαίνεται ότι η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το ζήτημα της πανδημίας» πρόσθεσε.

Πέτσας: Με μάσκα σε αεροπλάνα, πλοία και ΚΤΕΛ

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, όλοι οι επιβάτες σε αεροπλάνα και πλοία, αλλά και στις οδικές μεταφορές (πούλμαν, ΚΤΕΛ, τρένο) θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα. «Στους κλειστούς χώρους θα χρησιμοποιείται μάσκα και στα αεροπλάνα και στις ακτοπλοϊκές μεταφορές, θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις που θα αφορούν όχι μόνο τους ταξιδιώτες αλλά και όλα τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνουν οι επαγγελματίες του χώρου για ένα πλοίο, αεροπλάνο ή ταξιδιωτικό γραφείο», είπε ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι διμερείς συμφωνίες για τον τουρισμό θα είναι μέρος της λύσης, αλλά όχι οι μόνες, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να σφραγίσει το «καλό διαβατήριο» που έχει ως τώρα με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε την ανάρτηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου για την αγόρευση της εισαγγελέως έδρας στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, σημειώνοντας ότι ο κ. Σκέρτσος εξέφρασε προσωπικές απόψεις και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη.

dikaiologitika.gr