Ζητούν παρέμβαση Πλακιωτάκη και βουλευτών της Κρήτης για την ενίσχυση παραγωγών

8:54 π.μ. - Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020
08:09 π.μ. - Πέμ, 10/54/2020
Image: Ζητούν παρέμβαση Πλακιωτάκη και βουλευτών της Κρήτης για την ενίσχυση παραγωγών

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Γ. Γαϊτάνης στον Ηχώ 99,8

"Ανεβάζουμε ψηλά το θέμα της ενίσχυσης παραγωγών που επλήγησαν από τον κορωνοϊό και στο πλαίσιο αυτό γίνονται συνεχώς ενέργειες και δράσεις, στέλνονται έγγραφα σε παγκρήτιο επίπεδο προς Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη γιατί το ζήτημα του να στηριχτεί ο αγρότης, είναι πολιτικό". Τα παραπάνω δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Γ. Γαϊτάνης. Προσθέτει ότι δεν δικαιολογείται να μην υπάρχει πίεση από τους βουλευτές της Κρήτης και τον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να ενισχυθούν οι παραγωγοί της Κρήτης. Σε άλλες περιοχές έχουν δοθεί ενισχύσεις στην Κρήτη τίποτα. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Υπάρχει σχεδιασμός και πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα, σημείωσε.

Σε σχέση με την προσπάθεια που γίνεται από πλευράς του συλλόγου για την ενημέρωση των παραγωγών σχετικά με την ίωση της καστανής ρυτίδωσης είπε ότι λόγω κορωνοϊού και των μέτρων δεν είναι δυνατή μια ανοιχτή εκδήλωση για αυτό εκείνο που προτείνουν είναι να οργανωθούν ενημερώσεις με τη διαδικασία των κλειστών ομάδων (έως τον προβλεπόμενο αριθμό ατόμων). Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ή να εκφράσουν την άποψή τους επί του θέματος μπορούν να επικοινωνήσουν με τον σύλλογο βοηθώντας το Δ.Σ. να διαμορφώσει την τελική απόφαση.

Ο κ. Γαϊτάνης τόνισε ότι το πρόβλημα και η ζημιά που μπορεί να πάθει ο παραγωγός είναι μεγάλη. Μεταξύ άλλων απαιτείται εμπιστοσύνη του παραγωγού με το φυτώριο, τήρηση προληπτικών μέτρων στο θερμοκήπιο και μέτρα ατομικής υγιεινής. Πολλοί παραγωγοί δυστυχώς ακόμη δεν γνωρίζουν τους τρόπους μετάδοσης, τους τρόπους πρόληψης για αυτό είναι αναγκαίο έγκαιρα να γίνει η ενημέρωση. Καλούμε τους αγρότες της περιοχής να ανταποκριθούν ώστε να γίνει ένας καλός σχεδιασμός. Εάν χρειαστεί σε συνεργασία με τα τοπικά ραδιόφωνα θα κληθούν να μιλήσουν ειδικοί, σημείωσε ο πρόεδρος.