Ζητούν ασφαλιστικές εισφορές από τον Συνεταιρισμό Τοματοπαραγωγών Ιεράπετρας που έκλεισε το 1993

10:49 π.μ. - Τρίτη, 18 Απριλίου 2017
10:04 π.μ. - Τρί, 18/49/2017
Image: Ζητούν ασφαλιστικές εισφορές  από τον Συνεταιρισμό Τοματοπαραγωγών Ιεράπετρας που έκλεισε το 1993

Υπέρογκα ποσά καλούνται να πληρώσουν οι αγρότες, τότε μέλη του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού

Προ δυσάρεστης εκπλήξεως βρέθηκαν αγρότες από την Ιεράπετρα όταν το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών Ηρακλείου, τους έστειλε πριν μερικές μέρες έγγραφο σύμφωνα με το οποίο έχουν χρεώσει στο  Συνεταιρισμό Τοματοπαραγωγών Ιεράπετρας στον οποίο συμμετείχαν ως Δ.Σ.  εισφορές και πρόστιμα πολλών χρόνων πίσω. Ακόμη μάλιστα  και για την περίοδο από το 1993 έως το 1996, ενώ ο Συνεταιρισμός είχε κλείσει το 1993 σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου. Το ποσό που ζητείται να πληρώσουν μετά από 24 χρόνια είναι  128.000 ευρώ έκαστος. 
Ο ένας εκ των αγροτών κ. Φίλλιπος Σαρρής ο οποίος ήταν πρόεδρος στο Συνεταιρισμό  μίλησε στον ΗΧΩ fm 99,8  για το περιστατικό, πως έφτασε η υπόθεση στο σήμερα και πως σκοπεύουν να κινηθούν. 
Αυτό που προβληματίζει επισημαίνει ο κ. Σαρρής  είναι ότι αν και το ΙΚΑ τους  είχε κάνει και  δικαστήριο για  εισφορές που δεν είχαμε καταβάλει μετά το κλείσιμο του Συνεταιρισμού , από το 1993 έως το 1996. Στο δικαστήριο όπου πήγε ο ίδιος   ως  κατηγορούμενος αθωώθηκε  όταν κατέθεσε στο δικαστήριο τις αποφάσεις διάλυσης του Συνεταιρισμού. Το ΙΚΑ δεν τους ενόχλησε από τότε και ξαφνικά τις ημέρες του Πάσχα το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών Ηρακλείου, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα. 
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη  κ. Σαρρή