Ζωοκλοπή: Ο φόβος αντεκδίκησης κρατάει τα στόματα κλειστά

6:53 μ.μ. - Τρίτη, 17 Απριλίου 2018
06:04 μ.μ. - Τρί, 17/53/2018
Image: Ζωοκλοπή: Ο φόβος αντεκδίκησης κρατάει τα στόματα κλειστά

Σφαγές αιγοπροβάτων, καταστροφές, πυροβολισμοί και ξυλοδαρμοί έχει προκαλέσει η χρόνια εγκατάλειψη της υπαίθρου

Η χρόνια εγκατάλειψη της υπαίθρου, οδήγησε στη γιγάντωση ενός διαχρονικού φαινομένου, αλλά και τη μετεξέλιξη του…
 
Πίσω από τις ζωοκλοπές στην ενδοχώρα του Ηρακλείου, όπως εκτιμούν έμπειροι αξιωματικοί,  κρύβονται πλέον οργανωμένες συμμορίες που μάχονται για την επικράτηση στις περιοχές που λυμαίνονται.
 
Λιγοστοί κάτοικοι της ενδοχώρας λύνουν τη σιωπή τους και μαρτυρούν , όσα τις περισσότερες φορές κρατά κρυφά ο φόβος της αντεκδίκησης.
 
Σφαγές αιγοπροβάτων, καταστροφές σε καλλιέργειες, ανταλλαγή πυροβολισμών, ξυλοδαρμοί, ακόμη και απαγωγή η οποία φημολογείται ότι έγινε τους προηγούμενους μήνες στην ενδοχώρα του Ηρακλείου.
 
Ο νεαρός δράστης της ζωοκλοπής φαίνεται να πιάστηκε στα πράσα,  μεταφέροντας τα κλεμμένα αρνιά. Το θέμα βαπτίστηκε παρεξήγηση και όταν η αστυνομία αποσύρθηκε από τις έρευνες ο νεαρός φέρεται να απήχθη. Κρατήθηκε σε άγνωστη τοποθεσία, χτυπήθηκε άγρια ολόκληρα μερόνυχτα πριν ελευθερωθεί και επιστρέψει στο σπίτι του χωρίς να καταγγείλει όσα υπέστη.
 
Οι περισσότερες οικογένειες που έζησαν τις προηγούμενες δεκαετίες από την κτηνοτροφία, αναγκάστηκαν να πουλήσουν το βιός τους και να αποσυρθούν. Οι απανωτές κλοπές αποδεκάτισαν τα κοπάδια τους.
 
 
neakriti.gr