«Αγάπησα το λαό του Νομού Λασιθίου», αποχαιρετιστήριο μήνυμα του τέως Διευθυντή Αστυνομίας

2:32 μ.μ. - Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020
02:02 μ.μ. - Παρ, 14/32/2020
Image: «Αγάπησα το λαό του Νομού Λασιθίου», αποχαιρετιστήριο μήνυμα του τέως Διευθυντή Αστυνομίας

Με ένα κείμενο που έχει έντονα τα στοιχεία της συναισθηματικής φόρτισης και της έκφρασης ειλικρινών συναισθημάτων, αποχωρεί ο Μανόλης Παπαδάκης

Με ένα κείμενο που έχει έντονα τα στοιχεία της συναισθηματικής φόρτισης και της έκφρασης ειλικρινών συναισθημάτων, αποχωρεί «περήφανος με πλήθος ανάμικτων συναισθημάτων», ο μέχρι πρότινος Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Μανόλης Παπαδάκης.

Στο μήνυμά του μέσω της ΑΝΑΤΟΛΗΣ ο νέος Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου ομολογεί: «Αγάπησα το Λασιθιώτικο λαό, με αγάπησε και κείνος». Σημειώνει δε πως στις πράξεις και τις ενέργειες του δεν υπήρξε σκοπιμότητα ακόμα κι αν στενοχώρησε ή στενοχωρήθηκε κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Παράλληλα αναφέρεται στην 24χρονη πορεία του στις Αστυνομικές Υπηρεσίες του νομού, τις οποίες υπηρέτησε από διάφορες θέσεις και σημειώνει πως το έργο που επιτελεί η Αστυνομία είναι σημαντικό, ενώ τέλος προχωρεί σε επιμέρους ευχαριστίες για την πορεία συνεργασίας που είχε ως Αστυνομικός Διευθυντής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Είναι μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά για μένα περίοδος. Γιατί ολοκληρώνεται ο κύκλος σε ένα νομό που αγάπησα και βίωσα την ανταπόδοση αυτής της αγάπης κατά τον πλέον απλόχερο τρόπο.

Η 24χρονη πορεία μου στο Νομό Λασιθίου, είχε πάντα μία σταθερή πυξίδα και ένα σαφή προσανατολισμό. Την πίστη στον όρκο. Την αφοσίωση στο καθήκον. Την αστείρευτη διάθεση για προσφορά προς την πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο. Την αγάπη και αλληλεγγύη στον άνθρωπο. Τη συνέπεια, την αξιοπρέπεια και την ειλικρίνεια σε κάθε έκφραση.

Με αυτή την πυξίδα πορεύτηκα και ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου τα τελευταία τρία χρόνια, με σεβασμό στις αρχές, στους θεσμούς, στον απλό άνθρωπο, στην κοινωνία του νομού και με επίγνωση της βαρύτητας της θέσεως όπου υπηρέτησα.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφασίστηκε η μετακίνησή μου και η τοποθέτησή μου ως Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, θέση με αρκετές ευθύνες και ιδιαίτερη βαρύτητα, την οποία έχω στόχο να υπηρετήσω με την ίδια αφοσίωση για το καλό της κοινωνίας του Ηρακλείου.

Μετά από 24 χρόνια στο Νομό Λασιθίου αποχωρώ περήφανος, με πλήθος ανάμικτων συναισθημάτων να πλημμυρίζουν την καρδιά και την ψυχή μου. Αγάπησα το Λασιθιώτικο λαό, με αγάπησε και κείνος. Σίγουρα θα στεναχώρησα κάποιους ανθρώπους και εγώ στενοχωρήθηκα, όμως πάντα χωρίς σκοπιμότητα.

Παρά τις σημαντικές ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό οι συνάδελφοι μου απέδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και τα κατάφεραν παρά τις μεγάλες δυσκολίες σε κάθε σοβαρό περιστατικό. Γιατί λειτούργησαν με επαγγελματισμό, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με αρραγή ενότητα και ομοψυχία, με συγκεκριμένη στρατηγική, με όραμα και προοπτική, με ανθρώπινο πρόσωπο και νόμιμη δράση σε κάθε περίπτωση, χωρίς εκπτώσεις και υπερβολές.

Ο κατάλογος όσων έγιναν στον νομό είναι μακρύς, αλλά και αυτών που απομένει να γίνουν. Άλλωστε η Αστυνομία εξελίσσεται δυναμικά σε αντιστοίχιση με την κοινωνία και μόνο έτσι δικαιώνεται στις προσδοκίες της και καταξιώνεται στη συνείδηση των Πολιτών.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σεβ. Μητροπολίτη Πέτρας & Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμο και τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο καθώς και τους θεσμικούς παράγοντες, αρχές, φορείς, Οργανισμούς, Ομοσπονδίες, Ενώσεις, τα Μ.Μ.Ε. του τόπου για την συνεργασία μεταξύ μας, τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές του νομού αλλά και τον Λασιθιώτικο λαό για την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Αστυνομία και στο πρόσωπό μου. Τους άξιους συνεργάτες μου, όλο το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Νομού Λασιθίου για τους οποίους αισθάνομαι διπλά την τιμή που υπήρξα Διευθυντής του. Γιατί η πορεία μας ήταν κοινή και το αποτέλεσμα προϊόν συλλογικής δουλειάς. Τη σύζυγό μου και τα δύο μου παιδιά που μου συμπαραστάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια γιατί εγώ ήμουν μακριά τους, ήμουν στο καθήκον, προτεραιότητα είχε το καθήκον, και θα συνεχίσουν να το κάνουν και στα νέα μου καθήκοντα στη Δ/νση Αστυνομίας Ηρακλείου.

Σας ευχαριστώ όλους».

anatolh.com