«Άνοιξαν οι ουρανοί» και πάλι στο Οροπέδιο Λασιθίου – Έκλεισε ο δρόμος λόγω κατολισθήσεων

9:09 π.μ. - Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020
09:11 π.μ. - Τετ, 11/09/2020
Image: «Άνοιξαν οι ουρανοί» και πάλι στο Οροπέδιο Λασιθίου – Έκλεισε ο δρόμος λόγω κατολισθήσεων

Το Οροπέδιο Λασιθίου δοκιμάζεται εκ νέου

Ελάχιστες ώρες μετά τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στο δήμο Χερσονήσου οι «ουρανοί άνοιξαν και πάλι» αυτή τη φορά, στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Έντονες βροχοπτώσεις, προκάλεσαν κατολισθήσεις  και κατά συνέπεια σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα σε κάποια σημεία η κυκλοφορία να καθίσταται αδύνατη.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου, κ. Γιάννη Στεφανάκη, το Οροπέδιο είναι αποκλεισμένο από την πλευρά του οδικού δικτύου Οροπέδιο – Χερσόνησος και η κυκλοφορία των οχημάτων δεν διεξάγεται.

Ήδη στο σημείο βρίσκονται 4 μηχανήματα του δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών το συντομότερο δυνατό, ενώ σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στο δρόμο από Κάτω Μετόχι προς Καστέλι. 

hxonews

Πλέον όσοι θέλουν να φθάσουν στο Οροπέδιο ή και να φύγουν από αυτό, θα πρέπει να μετακινηθούν από το δρόμο της Νεάπολης Λασιθίου.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη δεν υπήρχε πρόβλεψη για έντονη βροχόπτωση και ενώ κατά την διάρκεια της χθεσινής μέρας έβρεχε σε φυσιολογικά επίπεδο , το «κακό» έγινε από τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης,  μέχρι και τις 8 το πρωί.

Επίσης όπως ανέφερε ο κ. Στεφανάκης στο neakriti, δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε σπίτια, ωστόσο υπάρχει ήδη σχέδιο και εφόσον και αν χρειαστεί, άνθρωποι που θα δοκιμαστούν από την κακοκαιρία, θα μεταφερθούν σε ξενοδοχείο στην περιοχή Μαγούλα , του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Οροπέδιο είναι η δεύτερη φορά που δοκιμάζεται σε διάστημα μόλις 5 ημέρων καθώς ουδείς ξεχνάει τα τεράστια προβλήματα που άφησε πίσω της η έντονη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Φωτογραφίες από την σελίδα του κ. Στεφανάκη στο Facebook

neakriti.gr