«BLUE HORIZON»: Διευρυμένο το κατηγορητήριο για τον θάνατο του Αντώνη - Τι λέει ο αδερφός του

9:58 π.μ. - Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024
09:04 π.μ. - Δευ, 15/58/2024
Image: «BLUE HORIZON»: Διευρυμένο το κατηγορητήριο για τον θάνατο του Αντώνη - Τι λέει ο αδερφός του

Επτά μήνες μετά τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη η κύρια ανάκριση ολοκληρώθηκε στο σύνολό της και πλέον όλοι αναμένουν την εισαγγελική πρόταση που θα παραπέμπει τους κατηγορουμένους για τον θάνατο του 36χρονου σε δίκη

Δέκα λεπτά μετά τις 9, ο ύπαρχος του καραβιού είχε δώσει την τρίτη -και δολοφονική- σπρωξιά στον 36χρονο ρίχνοντάς τον στη θάλασσα. Επτά μήνες μετά τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη η κύρια ανάκριση ολοκληρώθηκε στο σύνολό της και πλέον όλοι αναμένουν την εισαγγελική πρόταση που θα παραπέμπει τους κατηγορουμένους για τον θάνατο του 36χρονου σε δίκη.

Απέναντι από τους κατηγορουμένους θα βρεθεί η οικογένεια του Αντώνη, η οποία μέχρι σήμερα δεν μπορεί να διαχειριστεί τον τρόπο με τον οποίο έφυγε τόσο άδικα ο άνθρωπός τους. Ο αδελφός του Αντώνη, Νίκος Καργιώτης, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την ομάδα των νομικών που συγκρότησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Λασιθίου και αφιλοκερδώς έχουν αναλάβει την υπόθεση, ενώ και τα άλλα αδέλφια του 36χρονου ενημερώνονται τακτικά για τις νομικές διαδικασίες.

«Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη σε αυτό το παιδί, τον αδελφό μας, που χάθηκε τόσο άδικα. Παρακολουθούμε τη διαδικασία και τώρα που ολοκληρώθηκε η ανάκριση, ο φάκελος είναι στον εισαγγελέα.

«Το κατηγορητήριο θα έχει και άλλα αδικήματα όπως φαίνεται», λέει ο Νίκος Καργιώτης, αδελφός του Αντώνη που βρήκε τραγικό θάνατο όταν μέλη του πληρώματος του «Blue Horizon» τον έσπρωξαν στη θάλασσα

Το κατηγορητήριο θα έχει και άλλα αδικήματα όπως φαίνεται και περιμένουμε να αλλάξει η κατηγορία από ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο», λέει αρχικά στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ο Νίκος Καργιώτης. «Για όλους μας είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό. Ακόμη δεν μπορούμε να πιστέψουμε πώς χάθηκε έτσι ο Αντώνης μας και με τον συγκεκριμένο τρόπο. Στην καθημερινότητά μας συναντάμε άτομα που τον ήξεραν και ο καθένας μάς εκφράζει τη λύπη του για τον χαμό του Αντώνη. Ειδικά εγώ, που μετακινούμαι από νομό σε νομό λόγω της δουλειάς μου, συναντώ ανθρώπους που δεν τους ήξερα, αλλά γνώριζαν τον Αντώνη και όλοι έρχονται να μου πουν μια καλή κουβέντα για τον αδελφό μου. Το μόνο που επιθυμούμε είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη, στην οποία έχουμε αμέριστη εμπιστοσύνη, και να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι».

Διευρύνθηκε ο κύκλος των ερευνών

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η ανακρίτρια που ολοκλήρωσε την εξέταση και έδωσε τον ογκωδέστατο φάκελο των περίπου 800 σελίδων στην Εισαγγελία, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τα υπομνήματα της νομικής ομάδας που εκπροσωπεί την οικογένεια του Αντώνη, διεύρυνε τον κύκλο ερευνών και σε άλλα άτομα, τα οποία με τις καταθέσεις τους βοήθησαν περαιτέρω την υπόθεση. Στα υπομνήματά τους οι συνήγοροι επεσήμαναν την ανάγκη εξέτασης επιπλέον μαρτύρων.

Μετά την ολοκλήρωση της δικογραφίας από την ανακρίτρια με το κατηγορητήριο διευρυμένο οι δύο εκ των τεσσάρων κατηγορούμενοι, ο πλοίαρχος και ο ύπαρχος, παραμένουν προφυλακισμένοι. Και οι δύο υπέβαλαν αίτηση άρσης της προσωρινής κράτησης, η οποία απορρίφθηκε, ενώ η πρόταση του εισαγγελέα προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, για παραπομπή των κατηγορουμένων στο ακροατήριο, αναμένεται μέσα σε έναν μήνα. «Εχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, κάτι το οποίο μας έχει πει και η οικογένεια του άτυχου Αντώνη. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι, αυτουργοί, συνεργοί, καθώς και όσοι έχουν αντικειμενική ευθύνη για τον θάνατο του Αντώνη», λέει η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου, Σοφία Τσαγκαράκη.

Οσον αφορά στη ναυτιλιακή εταιρία, σύμφωνα με πληροφορίες, τους πρώτους μήνες μετά τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη είχαν δείξει ένα ενδιαφέρον, κυρίως προσπαθώντας να μάθουν οικονομικές αξιώσεις της οικογένειας του θύματος, χωρίς κάποια πρόταση, όμως δεν υπήρξε συνέχεια στην επικοινωνία.

«BLUE HORIZON»: Το χρονικό της τραγωδίας

Η ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου 2023 στο λιμάνι του Πειραιά, όταν το πλοίο «Blue Horizon» ήταν έτοιμο για αναχώρηση με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης με 550 επιβάτες.

Ο Αντώνης Καργιώτης προσπαθούσε να ανέβει στο πλοίο ενώ το πλήρωμα είχε λύσει κάβους. Ο 36χρονος μόλις που πρόλαβε και ανέβηκε στον καταπέλτη του πλοίου, που ακόμη δεν είχε ξεκολλήσει από την προβλήτα, και δύο άτομα από το πλήρωμα του «Blue Horizon» τον έσπρωξαν έξω από το πλοίο, που συνέχιζε τις διαδικασίες απόπλου! Ο άτυχος άντρας προσπαθούσε να παραμείνει πάνω στον καταπέλτη και να μπει στο πλοίο για να ταξιδέψει για Ηράκλειο, όμως οι δύο άντρες του πληρώματος τον έσπρωξαν ξανά βίαια για να τον πετάξουν από τον καταπέλτη και να τον βγάλουν από το πλοίο.

Η προσπάθεια του άντρα αποδείχθηκε μάταιη, τα δύο μεγαλόσωμα μέλη του πληρώματος κατάφεραν και τον απώθησαν στα όρια του καταπέλτη, του οποίου το μέρος που ακουμπά στον λιμενοβραχίονα είναι αναδιπλούμενο. Ο Αντώνης Καργιώτης έχασε την ισορροπία του και έπεσε στη θάλασσα, στα απόνερα των κύριων μηχανών του μεγάλου επιβατηγού οχηματαγωγού που τέθηκαν σε λειτουργία για τον απόπλου.

Ο 36χρονος έπεσε στη θάλασσα και λίγο αργότερα ανασύρθηκε νεκρός, ενώ το πλοίο «Blue Horizon» απέπλεε για Ηράκλειο σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. «Ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση» ήταν η ενημέρωση που έλαβαν οι επιβάτες του παρακείμενου πλοίου «Ελυρος», ενώ το «Blue Horizon» είχε απομακρυνθεί μόλις λίγα μέτρα από την προβλήτα, πριν επιστρέψει με εντολή εισαγγελέα και κεντρικού λιμενάρχη.

ekriti.gr