«Φωτίστηκε» ο Μακρύ Γιαλός - Συνεχίζεται το έργο του βιολογικού

11:44 π.μ. - Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023
11:06 π.μ. - Πέμ, 01/44/2023
Image: «Φωτίστηκε» ο Μακρύ Γιαλός  - Συνεχίζεται το έργο του βιολογικού

Ο αντιδήμαρχος στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού κ. Μανώλης Βρυγιωνάκης μιλά στον Ηχώ 99,8

Παρά τους καλούς οιωνούς στην έναρξη της τουριστικής περιόδου στον Μακρύ Γιαλό, η κίνηση τελευταία είναι υποτονική ενώ και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν δεν είναι ευνοϊκές για μια βόλτα στο όμορφο και γραφικό λιμανάκι της περιοχής. Ευελπιστούμε η εικόνα αυτή να αλλάξει το επόμενο διάστημα. Εκτιμάμε ότι όταν κλείσουν τα σχολεία τελειώσουν και οι εξετάσεις η επισκεψημότητα θα αυξηθεί λόγω του εσωτερικού τουρισμού, δήλωσε ο αντιδήμαρχος στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού κ. Μανώλης Βρυγιωνάκης.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια σε παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών όπως η η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων, στον οικισμό του Μακρύ Γιαλού της Τ. Κ. Αγίου Στεφάνου , με αλλαγή φωτιστικών τύπου LED με καινούργιους πυλώνες σε όλο το παραλιακό μέτωπο, καθώς επίσης και καινούργια φωτιστικά σε όλο το δημοτικό φωτισμό του παραπάνω οικισμού. Επίσης τις επόμενες ημέρες στο παραλιακό μέτωπο θα τοποθετηθούν καλαθάκια ρήξης απορριμμάτων.

hxonews

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο σημαντικό έργο του βιολογικού η α΄ φάση του οποίου είναι σε εξέλιξη (δίκτυα) και το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθεί η β΄ φάση για τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων. Θα γίνεται τριτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων έτσι ώστε το νερό που θα προκύπτει να αξιοποιείται για τις ανάγκες άρδευσης. Στο πλαίσιο κατασκευής του έργου υπάρχει ταλαιπωρία κίνησης στο οδικό δίκτυο για αυτό αποφασίστηκε οι εργασίες να μεταφερθούν στα στενά του οικισμού και να συνεχιστούν στον κεντρικό δρόμο μετά το πέρας της σαιζόν. Σύντομα θα γίνουν απαραίτητες εργασίες ασφαλτόστρωσης, είπε μεταξύ άλλων.