«Καλάθι των Νονών»: Την Τετάρτη η πρεμιέρα

10:51 π.μ. - Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023
10:03 π.μ. - Τρί, 28/51/2023
Image: «Καλάθι των Νονών»: Την Τετάρτη η πρεμιέρα

Πότε ξεκινά η εφαρμογή του «Καλάθι των Νονών» - Τι θα περιλαμβάνει - Πόσο θα κοστίσουν τα δώρα για τα βαφτιστήρια

Από την Τετάρτη θα αρχίσει να εφαρμόζεται το «καλάθι των Νονών» και θα αφορά σε προϊόντα που σχετίζονται με τα δώρα του Πάσχα (παιχνίδια, σοκολατένια αυγά, λαμπάδες κτλ).

Το «καλάθι των Νονών» θα ακολουθήσει τα βήματα του «καλαθιού του Άη Βασίλη» που είχε εφαρμοστεί τα Χριστούγεννα στα καταστήματα παιχνιδιών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, σε αυτό εντάσσονται 12 κατηγορίες παιχνιδιών ως εξής: λαμπάδες και παιχνίδια, σοκολατένια αυγά, επιτραπέζια και παζλ, παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης), βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια), οχήματα – τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα), λούτρινα και μουσικά παιχνίδια.

Το μέτρο θα ισχύσει ως το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου και θα συμμετέχουν και σε αυτό υποχρεωτικά, οι επιχειρήσεις παιχνιδιών με ετήσιο τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ και εθελοντικά όσες επιθυμούν. Όπως εξήγησε ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος δεν είναι υποχρεωτικό όλες οι επιχειρήσεις να επιλέξουν να συμπεριλάβουν ένα προϊόν σε κάθε κατηγορία, αλλά σε οποίες από αυτές διαθέτουν εμπόρευμα.

protothema.gr