«Κλειδώνει» νέο μίνι lockdown: Απαγόρευση κυκλοφορίας «απειλεί» τη Θεσσαλονίκη

7:33 π.μ. - Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021
07:09 π.μ. - Τετ, 29/33/2021
Image: «Κλειδώνει» νέο μίνι lockdown: Απαγόρευση κυκλοφορίας «απειλεί» τη Θεσσαλονίκη

Σήμερα η κρίσιμη σύσκεψη για την εισαγωγή της Θεσσαλονίκης στο «κόκκινο» που συνεπάγεται mini lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας

Συναγερμός έχει σημάνει σε κυβέρνηση και ειδικούς για τη Βόρειο Ελλάδα και συγκεκριμένα για τη Θεσσαλονίκη αφού τα κρούσματα φαίνεται πως έχουν αυξητικές τάσεις την ώρα που το επίπεδο των εμβολιασμών είναι χαμηλό.

Το επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο. Όπως φαίνεται, η συμπρωτεύουσα θα οδηγηθεί σε μίνι lockdown, απόφαση η οποία θα ληφθεί σήμερα, οπότε θα συνεδριάσει η ολομέλεια των Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.

Χθές πάντως η Θεσσαλονίκη μπήκε σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού ύστερα από την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, κατά τη χθεσινή σύσκεψη και σήμερα θα παρθούν αποφάσεις σχετικά με την εφαρμογή του «επιπέδου 4» ή κόκκινου επιπέδου στην πόλη, με τις απαγορεύσεις που προβλέπονται.

Τα νοσοκομεία της περιοχής έχουν πιεστεί πολύ και βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, με τις ΜΕΘ να είναι γεμάτες, ενώ οι εισαγωγές νέων ασθενών είναι σε υψηλά επίπεδα. Την κατάσταση δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προσέρχονται καθημερινά πολίτες από γειτονικούς νομούς, που είναι επίσης στο κόκκινο. Επιπλέον, καταγράφεται διαρκώς αυξητική τάση των κρουσμάτων.

Τα μέτρα σε ενδεχόμενο mini lockdown

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν σε περίπτωση επιβολής μίνι lockdown είναι τα εξής:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 6:00.

Συναγερμός και για την Αττική

Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον εστιάζεται και στην Αττική καθώς καταγράφηκε αύξηση – ρεκόρ στο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα λύματα της πρωτεύουσας και οι επιστήμονες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου λόγω της επικείμενης πτώσης της θερμοκρασίας.

Έμφαση δίνεται και στον αντιγριπικό εμβολιασμό με τους ειδικούς να ξεκαθαρίζουν ότι επιτρέπεται ο παράλληλος εμβολιασμός (δηλαδή και με το εμβόλιο κατά της covid-19) σε διαφορετικό όμως ανατομικό σημείο.

Οι επτά περιοχές με άνοδο κρουσμάτων και μικρή πρόοδο ολοκληρωμένων εμβολιασμών στη Βόρεια Ελλάδα

- Καστοριά: 53.78%

- Καβάλα: 48.95%

- Ημαθία: 48.38%

- Πέλλα: 45.53%

- Ξάνθη: 44.79%

- Δράμα: 42.15%

- Πιερία: 41.20%

dikaiologitika.gr