«Ο Κόσμος Γύρω μας – 2024» και φέτος στα σχολεία του Λασιθίου

9:46 π.μ. - Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2024
09:02 π.μ. - Παρ, 09/46/2024
Image: «Ο Κόσμος Γύρω μας – 2024» και φέτος στα σχολεία του Λασιθίου

Πρεμιέρα στα σχολεία της Ζάκρου και του Παλαίκαστρου

Ξεκίνησαν και για την φετινή σχολική περίοδο οι επισκέψεις με τις Μορφωτικές και Ψυχαγωγικές Παρουσιάσεις «Ο Κόσμος Γύρω μας -2024» στα σχολεία του νομού Λασιθίου με πρεμιέρα στα σχολεία της Ζάκρου και του Παλαίκαστρου.

hxonews

Τις παραστάσεις παρουσιάζουν εθελοντικά ο Βαγγέλης Φραγκιαδάκης, Διδάκτωρ Μαθηματικών, και ο Βαγγέλης Φυτόπουλος, σε συνεργασία με την Δανειστική Βιβλιοθήκη Κοινότητας Μύρτου και υπό την Αιγίδα του Δήμου Ιεράπετρας.

Οι θεαματικές επιδείξεις των βασικών αρχών και φαινομένων της φύσης μας , όπως του νερού, του αέρα, της θερμότητας, της βαρύτητας, της ατμοσφαιρικής πίεσης κλπ. είναι τόσο διασκεδαστικές όσο και εκπαιδευτικές! Απλά καθημερινά αντικείμενα , όπως ένα κερί, ένα μπαλόνι, ένα ποτήρι νερό, ένα αυγό κλπ. αποκαλύπτουν τα μυστικά και τη μαγεία της φύσης και προετοιμάζουν σήμερα τους επιστήμονες του αύριο!

Η παράσταση καλλιεργεί την αγάπη για τη φύση, οξύνει την περιέργεια και την απορία στα παιδιά και υπενθυμίζει στους ενήλικες τις συναρπαστικές πτυχές του κόσμου στον οποίο ζούμε. Μέσα από το παιγνίδι, τη διασκέδαση και την εμπειρία η παράσταση ενθαρρύνει τα παιδιά να εξερευνήσουν περαιτέρω τον φυσικό μας κόσμο με ανοιχτό πνεύμα και περιέργεια και να απολαύσουν τη μελέτη και την εξερεύνηση της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών.

Όπως αναφέρει ο κ. Ανδρέας Σκουλούδης Αναπληρωτής Δημάρχου Ιεράπετρας και υπεύθυνος για την Παιδεία τον Προγραμματισμό, Οργάνωσης Πληροφορική, και Δια Βίου Μάθησης: « Στα πλαίσια των παρουσιάσεων αυτών επιταχύνεται σημαντικά σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες ή προώθηση των θετικών επιστημών και με μεγάλη μας χαρά θέλουμε να ενθαρρύνουμε την συμμετοχή σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες του Δήμου Ιεράπετρας τις Μορφωτικές και Ψυχαγωγικές Παρουσιάσεις «Ο Κόσμος Γύρω μας -2024».

Η εθελοντική αυτή δραστηριότητα είναι βασισμένη σε απλές και θεαματικές επιδείξεις που συντελούν στη κατανόηση πολλών φυσικών φαινομένων.

Για τους λόγους αυτούς πιστεύουμε ότι η συμμετοχή όσων ενδιαφέρονται σε συνδυασμό με το εκπαιδευτικό έργου των σχολείων αποτελεί μια σημαντική ώθηση για κατανόηση των φυσικών φαινομένων και των νόμων του περιβάλλοντος γύρω μας»

Σκοπός μας είναι να επισκεφτούμε και αυτή την φετινή χρονιά όλες τις σχολικές μονάδες του νομού μας.

Για περισσότερες πληροφορίες, και για τον προγραμματισμό επίσκεψης, οι διευθυντές των σχολείων μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο του Βαγγέλη Φραγκιαδάκης 690 673 5682 ή στο email: vaggelisfragiadakis@gmail.com.