«Παραλύει» το Δημόσιο: Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί

8:26 π.μ. - Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
08:07 π.μ. - Τετ, 08/26/2020
Image: «Παραλύει» το Δημόσιο: Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική στάση εργασίας ενάντια στο νόμο για τις διαδηλώσεις

Πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο σήμερα Τετάρτη 8η Ιουλίου από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 11:30 π.μ. στην Πλατεία Κοραή αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η κυβέρνηση δυναμώνει την καταστολή, φέρνοντας νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων».

«Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει εγκληματικό και επικίνδυνο», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Οπως τονίζει η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της, την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί και συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος, από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Το Γενικό Συμβούλιο κάλεσε επίσης τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ, σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια σωματεία, να οργανώσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

in.gr