«Παράθυρο» για επιστροφή των υγειονομικών σε αναστολή

11:56 π.μ. - Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2022
11:07 π.μ. - Τετ, 06/56/2022
Image: «Παράθυρο» για επιστροφή των υγειονομικών σε αναστολή

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρατά εκτός ΕΣΥ χιλιάδες ανεμβολίαστους υγειονομικούς εδώ και αρκετούς μήνες όμως το σύστημα Υγείας αρχίζει να δέχεται και πάλι μεγάλη πίεση εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού και στο αρμόδιο υπουργείο έχουν αρχίσει να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Οι εργαζόμενοι, στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, μοιάζουν να είναι απαραίτητοι στις δημόσιες δομές υγείας και παρά τις επαναλαμβανόμενες αρνητικές εισηγήσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, δεν απέκλεισε την επιστροφή τους.

Σε πρωινό πάνελ ενημερωτική εκπομπής (ANT1), κατά τη διάρκεια συζήτησης για το θέμα ασθενή στη Θεσσαλονίκη που ενώ είχε βρει μόσχευμα από την Κύπρο δεν έγινε δυνατό να το λάβει επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμος αναισθησιολόγος στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση.

Η αναπληρώτρια υπουργός κλήθηκε να απαντήσει με δεδομένο πως οι περισσότεροι από τους αναισθησιολόγους στο συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι σε αναστολή.

Έχοντας λάβει την «πάσα» δεν ήταν κατηγορηματική, όπως σε ανάλογες περιπτώσεις ο Θάνος Πλεύρης, αφήνοντας ανοιχτό ένα «παράθυρο» επιστροφής των υγειονομικών σε αναστολή.

«Είναι κάτι που συζητάμε με τον υπουργό, στο υπουργείο και στην κυβέρνηση», είπε παραπέμποντας σε μελλοντικές δηλώσεις.

efsyn.gr