«Το Λασίθι στο χθες, στο σήμερα και στο αύριο» - Πρώτη Μαθητική Hμερίδα στο νομό

11:57 π.μ. - Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023
11:04 π.μ. - Παρ, 28/57/2023
Image: «Το Λασίθι στο χθες, στο σήμερα και στο αύριο» - Πρώτη Μαθητική Hμερίδα στο νομό

Υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας

Στη Συνεδριακή Αίθουσα του «Κέντρου Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας» της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, στην Ιεράπετρα, θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 29 Απριλίου 2023 η 1η Μαθητική Ημερίδα Νομού Λασιθίου με τίτλο: «Το Λασίθι στο χθες, στο σήμερα και στο αύριο». Η ημερίδα, που θα ξεκινήσει τις εργασίες της στις 09:00΄ το πρωί, αποτελεί μια καινοτόμο εκπαιδευτική δράση και διοργανώνεται από το 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, το 1ο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης και το 3ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.

Η Μαθητική Ημερίδα αποσκοπεί στη γνωριμία των μαθητών των Γυμνασίων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου με την ιστορία, τον πολιτισμό και τη λαϊκή και τη θρησκευτική παράδοση του Νομού Λασιθίου μέσω εκπαιδευτικών - παιδαγωγικών παιχνιδιών. Επιπλέον, η ημερίδα θα αποτελέσει την αφορμή για τη συνάντηση μαθητών από σχολικές μονάδες του Νομού Λασιθίου, θα δώσει την ευκαιρία για συνεργασίες μεταξύ των σχολείων και για γνωριμίες ανάμεσα στους μαθητές της ίδιας βαθμίδας εκπαίδευσης, και θα γίνει ένα «βήμα» ανταλλαγής ιδεών και γνώσεων.

Ειδικότεροι στόχοι της ημερίδας είναι οι εξής:

α) Η συμβολή στην ολόπλευρη, αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των μαθητών μέσω θεματικών ενοτήτων, οι οποίες άπτονται της Θεολογίας-Θρησκειολογίας, της Λαογραφίας, της Φιλολογίας, της Επιστήμης, της Φιλοσοφίας, της Κοινωνιολογίας, και της Ηθικής.

β) Η ανάπτυξη της ευγενούς άμιλλας των μαθητών και των μαθητριών μέσα από το εκπαιδευτικό παιχνίδι και την επίλυση γρίφων.

γ) Η ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος των μαθητών και των μαθητριών για την ιστορία και τον πολιτισμό του Νομού Λασιθίου μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες.

ε) Η παροχή της δυνατότητας στους μαθητές και τις μαθήτριες Γυμνασίων του Νομού Λασιθίου να συναντηθούν, να καταθέσουν τις απόψεις τους σε θέματα που τους ενδιαφέρουν, αλλά και να δημιουργήσουν δεσμούς μεταξύ τους που μπορεί να οδηγήσουν σε ευρύτερες συνεργασίες των σχολείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί που θα λάβουν μέρος στη Μαθητική Ημερίδα θα λάβουν σχετική βεβαίωση συμμετοχής. Πληροφορίες στο 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας (τηλ. 28420 28751) και στον Θεολόγο του σχολείου κ. Δημ. Χοϊλού (τηλ. 6945535435).

Η Επιστημονική Επιτροπή της 1η Μαθητικής Ημερίδας Ν. Λασιθίου συγκροτείται από τους: Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, κ. Αθανάσιο Κατσαγκόλη, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Λασιθίου, κ. Γεώργιο Στριλιγκά, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Θεολόγων Κρήτης, κ. Δέσποινα Βασαρμίδη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων Ν. Λασιθίου, κ. Δέσποινα Δρετάκη, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου και κ. Χρυσοβαλάντη Ψαρουδάκη, Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας.

Τέλος, η Οργανωτική Επιτροπή αποτελείται από τους: κ. Φιλίτσα Πεδιαδίτη (ΠΕ 80), Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, κ. Δημήτριο Χοϊλού, Θεολόγο (ΠΕ01) στο 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας, κ. Νικόλαο Τσιρέβελο, Θεολόγο (ΠΕ 01) στο 1ο Π.ΓΕΛ Θεσ/νίκης «Μανόλης Ανδρόνικος», π. Δημήτριο Σαλονικίδη, Φιλόλογο (ΠΕ02) στο 1ο Π. ΓΕΛ Θεσ/νίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» και κ. Χρήστο Γκουτζούλα, Θεολόγο (ΠΕ01) στο 3ο Γυμνάσιο Βριλησσίων.

imis.gr