«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ιεράπετρα – Δράσεις για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

1:12 μ.μ. - Τρίτη, 7 Ιουνίου 2022
01:06 μ.μ. - Τρί, 07/12/2022
Image: «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  στην Ιεράπετρα – Δράσεις για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Πώς χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά μας θα αποφύγουμε τους κινδύνους του διαδικτύου – Η ψυχολόγος Φ. Παπαδάτου στον Ηχώ 99,8

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «Οδυσσέας» βρέθηκαν σήμερα στην Ιεράπετρα στο πλαίσιο δράσεων για την ενημέρωση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών σχετικά με τα θέματα που τους απασχολούν.

hxonews

Η κα Φωτεινή Παπαδάτου ψυχολόγος μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τις σημερινές δράσεις του «Χαμόγελου» που δίνουν έμφαση στην ενημέρωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο δίνοντας χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές ώστε το «ταξίδι» στον κόσμο του διαδικτύου να γίνεται με ασφάλεια. Τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να αναπτυχθεί μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ γονέων και παιδιού ώστε εάν συμβεί οτιδήποτε το παιδί να απευθυνθεί στον γονέα για βοήθεια.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στις δυσκολίες που περνά το «Χαμόγελο του παιδιού» και κλείνοντας θύμισε την δωρεάν Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 λειτουργεί από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και είναι στη διάθεση κάθε παιδιού και ενήλικα για την παροχή υποστήριξης σε θέματα που τους απασχολούν. Είναι στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.