«Χρυσή» και σχέδιο έκτακτης ανάγκης δασικών πυρκαγιών στη συνεδρίαση του Δ. Σ. Ιεράπετρας

12:51 μ.μ. - Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020
12:06 μ.μ. - Τρί, 23/51/2020
Image: «Χρυσή» και σχέδιο έκτακτης ανάγκης δασικών πυρκαγιών στη συνεδρίαση του Δ. Σ. Ιεράπετρας

Η αντιδήμαρχος Μ. Ρουμελιωτάκη στον Ηχώ 99,8 για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Το σχέδιο έκτακτων αναγκών σε περιπτώσεις δασικών πυρκαγιών συζήτησε το Δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος κα Μαρία Ρουμελιωτάκη το σχέδιο βασίζεται στις γενικότερες αλλαγές που προωθούνται από την πολιτεία. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η λειτουργία αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας κάτι που σημαίνει ότι δίνεται η δυνατότητα ακόμη καλύτερης επάνδρωσης και οργάνωσης. Το ζητούμενο βέβαια είναι ο σχεδιασμός που προωθεί η πολιτεία να συνοδεύεται και από τους αντίστοιχους πόρους γιατί ήδη οι υπηρεσίες έχουν μεγάλο πρόβλημα από την έλλειψη προσωπικού, τόνισε η αντιδήμαρχος.

Πρόσθεσε ότι ο Δήμος Ιεράπετρας έχει κάνει ενέργειες ώστε να προμηθευτεί 3 νέα οχήματα για τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας και εκτιμάται ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα είναι στη διάθεσή τους. Επίσης έχει γίνει προμήθεια σε πυροσβεστικά συγκροτήματα που έχουν διατεθεί στις Τοπικές Κοινότητες. Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε να μην έχουμε πυρκαγιές και ας βοηθήσουμε όλοι μαζί να προστατεύσουμε το πράσινο που μας έχει απομείνει. Υπάρχει συνεργασία με την Πυροσβεστική υπηρεσία και τις λοιπές υπηρεσίες και ευχόμαστε να έχουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι, επεσήμανε η αντιδήμαρχος

Σε ότι αφορά στη νήσο Χρυσή, στον απόηχο της επίσκεψης του Υπουργού κ. Χατζηδάκη, η κ. Ρουμελιωτάκη είπε ότι το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας ενέκρινε το υπόμνημα που κατέθεσε ο Δήμαρχος στον Υπουργό το οποίο μαζί με τις προτάσεις που κατέθεσαν οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου θα σταλούν στο Υπουργείο ώστε να συμπεριληφθούν στο τελικό σχέδιο για την προστασία της Χρυσής. Στόχος είναι η φύλαξη της Χρυσής όλο το 24ωρο, η προστασία του κεδροδάσους, το ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού, η εκπόνηση μιας μελέτης φέρουσας ικανότητας για την επισκεψημότητα κ.α.

Ακούστε εδώ αναλυτικά την κα αντιδήμαρχο: