Κανονισμό πρασίνου στον Δήμο Ιεράπετρας ζητά η παράταξη Πανταζή

7:55 π.μ. - Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020
07:10 π.μ. - Τρί, 13/55/2020
Image: Κανονισμό πρασίνου στον Δήμο Ιεράπετρας ζητά η παράταξη Πανταζή

Τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας Λιαπάκης Μιχάλης και Παπαδάκη Κατερίνα καταθέσαν πρόταση θέσπισης κανονισμού πρασίνου για τον Δήμο Ιεράπετρας

Είναι δεδομένο ότι οι χώροι πρασίνου αναβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο των δημοτών σε ένα δήμο. Ιδιαίτερα στον Δήμο Ιεράπετρα όπου και υπάρχει διαχρονική έλλειψη αστικού πρασίνου, η δημοτική παράταξη ‘’ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’ και συγκεκριμένα τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας Λιαπάκης Μιχάλης και Παπαδάκη Κατερίνα καταθέσαν πρόταση θέσπισης κανονισμού πρασίνου για τον δήμο Ιεράπετρας.

Οι εκτάσεις που καταλαμβάνουν οι χώροι πρασίνου εντός των οικιστικών ιστών του δήμου μας , είναι δυσανάλογα μικρές σε σύγκριση με την συνολική έκταση του. Κρίνεται άμεσα απαραίτητη η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού πάρκων, χώρων αναψυχής χωρίς να επικρατεί το τσιμέντο αλλά το πράσινο.

Η διαχείριση των εκτάσεων αυτών είναι σημαντική όχι μόνο για την προστασία τους και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών αλλά και για την συνολικότερη εικόνα του δήμου.

Οι περισσότεροι δήμοι ανά την Ελλάδα μικροί ή μεγάλοι ( Χανίων, Ηρακλείου, Ορεστιάδας, Λέσβου κ.α) έχουν θεσπίσει ολοκληρωμένα σχέδια αστικού πρασίνου και Κανονισμούς πρασίνου ώστε να διαχειρίζονται σωστά και αποτελεσματικά αυτούς τους χώρους. Στον δήμο Ιεράπετρας δεν υπάρχει αντίστοιχος κανονισμός ούτε καν κανονισμός κοινόχρηστων χώρων. Πολλά και σημαντικά τα βήματα που δεν έχουν γίνει εδώ και χρόνια, άρα δεν δικαιούμαστε να λεμέ ότι δίνουμε έμφαση στο πράσινο την στιγμή που ο κάθε υποτυπώδες σχεδιασμός είναι εντελώς στον ‘’αέρα’’.

Θεωρούμε ότι η θέσπιση ενός εξιδεικευμένου κανονισμού πρασίνου στον δήμο Ιεράπετρας κρίνεται επιβεβλημένη καθώς μέχρι σήμερα η διαχείριση του πρασίνου ανήκει στην αρμοδιότητα της υπηρεσίας πρασίνου χωρίς να υπάρχουν θεσμοθετημένοι κανόνες και υποχρεώσεις.

Τα μέλη της Κοινότητας έφεραν το θέμα της αναγκαιότητας Κανονισμού Πρασίνου στο χθεσινό τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας προκειμένου να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την άμεση θέσπιση του.

Με εκτίμηση

Για την δημοτική παράταξη ‘’ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’

Οι Τοπικοί Σύμβουλοι:

Λιαπάκης Μιχάλης

Παπαδάκη Κατερίνα

φωτο αρχείου