Σιγουράκης: Λόγω εισαγωγών έπεσαν οι τιμές σε ντομάτα και μελιτζάνα

12:27 μ.μ. - Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024
12:02 μ.μ. - Παρ, 23/27/2024
Image: Σιγουράκης: Λόγω εισαγωγών έπεσαν οι τιμές σε ντομάτα και μελιτζάνα

Ο κ. Σιγουράκης, οικονομολόγος και εκπρόσωπος της Golden Farm, έδωσε μια εικόνα για το πως κύλησαν τα κηπευτικά αυτήν την εβδομάδα στην εκπομπή "Γεραπετρίτικη Γη"

Αυτήν την εβδομάδα παρατηρήθηκαν αρκετές εισαγωγές σε προϊόντα καθώς η παραγωγή των ελληνικών προϊόντων δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού. Οι αγρότες της χώρας μας θέλουν να αμειφθεί ο κόπος τους όπως αρμόζει αλλά και οι καταναλωτές ψάχνουν να αγοράσουν φτηνά κηπευτικά λόγω της ακρίβειας. Επομένως οι εισαγωγές των προϊόντων φέρνουν στα ράφια του σούπερ μάρκετ προϊόντα φτηνότερα, τα οποία μπορεί να τα αγοράσει ο καταναλωτής.

«Το θέμα με τις εισαγωγές είναι ότι αφενός πρέπει να γίνεται σωστός έλεγχος στα προϊόντα και αφετέρου να μην υπάρχουν ελληνοποιήσεις των προϊόντων, υπογραμμίζει ο κ. Σιγουράκης. Έγινε εισαγωγή στις ντομάτες από την Τουρκία και στις μελιτζάνες από Ιταλία και Ισπανία.

Οι τιμές έπεσαν εξαιτίας των εισαγωγών και λόγω του γεγονότος ότι έμειναν κλειστές οι αγορές από την Λαμία και πάνω για συμπαράσταση στην κινητοποίηση των αγροτών.

Σε ερώτηση σχετικά με τις τιμές των προϊόντων, ο κ. Σιγουράκης απάντησε πως το αγγούρι στις δημοπρασίες κυμάνθηκε από 0,75 έως 0,95 λεπτά ενώ το Κνωσσού από 1,10 έως 1,15 λεπτά. Η τιμή της ντομάτας διαμορφώθηκε στα 0,60-0,80 λεπτά και η τιμή της μελιτζάνας στα 0,65-0,75 λεπτά.