Συνέδριο "Η καινοτομία στην Κρήτη και οι φορείς που τη στηρίζουν" 28 & 29 Μαρτίου

12:50 μ.μ. - Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024
12:03 μ.μ. - Τρί, 12/50/2024
Image: Συνέδριο "Η καινοτομία στην Κρήτη και οι φορείς που τη στηρίζουν" 28 & 29 Μαρτίου

Η επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων Bayer Ελλάς, Σόνια Μουσαβερέ, στην "Ιεραπετρίτικη Γη" δίνει στοιχεία για το διήμερο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί συνέδριο με τίτλο «Innovation Crete 5.0 – Η καινοτομία στην Κρήτη και οι φορείς που τη στηρίζουν». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 28 & 29 Μαρτίου από τις 17:00 έως τις 21:00 στο Επιμελητήριο του Ηρακλείου (αίθουσα Καστελλάκη). Η κ. Σόνια Μουσαβερέ, επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων Bayer Ελλάς, μίλησε στον Ηχώ 99,8 δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο.

Το θέμα του συνεδρίου είναι ουσιαστικά η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία, όπως υπογραμμίζει η ίδια. Η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία υφίσταται και στον αγροτικό κλάδο. Πιο συγκεκριμένα, ο παραγωγός πρέπει να συμπεριφέρεται και ως επιχειρηματίας και να επιδιώκει να είναι ανταγωνιστικός σε ό,τι κάνει μέσω των καινοτόμων εργαλείων στα οποία μπορεί να έχει πρόσβαση. Τα καινοτόμα εργαλεία έχουν την δυνατότητα να βοηθούν τους παραγωγούς ώστε να κάνουν γρηγορότερα και καλύτερα τις δραστηριότητές τους.

Κάποια από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν κατά την διάρκεια του συνεδρίου είναι τα παρακάτω: Τι σημαίνει καινοτομία στην Κρήτη σήμερα; Ποιους αφορά; Ποιους κλάδους της οικονομίας αγγίζει; Ποιοι φορείς στηρίζουν την προσπάθεια ομάδων και επιχειρήσεων να καινοτομήσουν; Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν; Τι άλλη βοήθεια παρέχεται; Ποια είναι η κατάσταση μετά την πανδημία και ποιες οι προοπτικές;

Στο συνέδριο θα δώσουν το παρών σημαντικά πρόσωπα όπως ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων και ο περιφερειάρχης Κρήτης. Ακόμη, θα παραστούν εκπρόσωποι από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΙΤΕ, το Πολυτεχνείο και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Όποιος επιθυμεί να παραβρεθεί, θα έχει και την δυνατότητα να αλληλοεπιδράσει μαζί τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως θα παραβρίσκονται και εκπρόσωποι των δομών υποστήριξης καινοτομίας στα πρώιμα στάδια. Η πρώτη μέρα θα είναι αφιερωμένη στις πηγές χρηματοδότησης και πως μπορεί κάποιος να απευθυνθεί σε αυτές. Ανάμεσα στους φορείς χρηματοδότησης συμπεριλαμβάνεται και η Εθνική Τράπεζα.

Η δεύτερη μέρα θα είναι αφιερωμένη στις τάσεις και στις εξελίξεις στην αγροδιατροφή, στην υγεία και στον τουρισμό. Στόχος είναι όσοι έρθουν στο συνέδριο να δικτυωθούν. Πιο συγκεκριμένα, θα αναλυθούν οι δράσεις των διεθνών εταιρειών στο οικοσύστημα της Κρήτης, θα δοθεί έμφαση στους θεσμικούς φορείς υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, στην καινοτομία της αγροδιατροφής και στο τέλος θα μιλήσουν διακεκριμένες γυναίκες σχετικά με την ηγεσία. Όπως τόνισε και η κ. Μουσαβερέ, είμαστε σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με 15 χρόνια πριν, μιας και βλέπουμε περισσότερες γυναίκες σε ηγετικές θέσεις με το πέρασμα των χρόνων.

-

Αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου: Comming soon…

Κλείστε τη θέση σας από την σελίδα: https://www.tickettailor.com/events/bizrupt/1126367

hxonews