Θα χαθούν χρήματα από τις κορωνοενισχύσεις από λάθος δηλώσεις ΟΣΔΕ

8:46 π.μ. - Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
08:11 π.μ. - Τετ, 25/46/2020
Image: Θα χαθούν χρήματα από τις κορωνοενισχύσεις από λάθος δηλώσεις ΟΣΔΕ

Πολλά τα ερωτήματα δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας Γ. Γαϊτάνης

Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις για κορωνοενισχύσεις στους παραγωγούς τομάτας, αγγουριού και μελιτζάνες. Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν κάνει δήλωση ΟΣΔΕ 2019 και έχουν εμπρόθεσμες δηλώσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ενιαίου αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας κ. Γιάννη Γαϊτάνη. Πρόσθεσε οτι υπάρχουν κάποιοι παραγωγοί που στην πορεία έκαναν αλλαγές στις δηλώσεις ΟΣΔΕ όμως δεν έχουν ελεγχθεί και δεν είναι γνωστό εάν και αυτοί οι παραγωγοί που έκαναν αλλαγές δικαιούνται ενίσχυση. Το σύστημα έχει διάφορες αδικίες και επιπλέον η πλατφόρμα των ενστάσεων παραμένει ανενεργή. Θα μπορούσε να βρεθεί λύση για όσους έκαναν αλλαγές μέσω πχ των τιμολογίων όμως, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη πάνω σε αυτό, οπότε ισχύουν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2019, είπε ο πρόεδρος.

Όσο για το πότε θα δοθούν τα χρήματα είπε ότι η δέσμευση του Υπουργού ήταν ότι θα δοθούν οι ενισχύσεις πριν το τέλος της χρονιάς και ελπίζουν η δέσμευση αυτή να ισχύσει. Είναι σημαντικό να δοθούν εντός του 2020 όχι μόνο γιατί τα χρειάζεται ο κόσμος για να μπορέσει να πάρει μια ανάσα αλλά και γιατί εαν δοθούν το 2021 δεν θα μπορέσει ο παραγωγός να πάρει άλλη ενίσχυση αφού δεν επιτρέπονται δυο ενισχύσεις μέσα σε μια χρονιά, είπε ο κ. Γαϊτάνης.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο μεταφορικό ισοδύναμο και στη δήλωση που θα πρέπει να κάνουν οι παραγωγοί. Συμβουλές δίνονται και μέσω του σχετικού δελτίου τύπου που εξέδωσε ο σύλλογος. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) Όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνεί με τον σύλλογο για περαιτέρω διευκρινίσεις.