Αγωγή κατά του Ηχώ 99.8 και της νοσηλεύτριας Μ. Μαρκάκη από την Ειρήνη Ανδρεαδάκη

12:34 μ.μ. - Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024
12:03 μ.μ. - Τρί, 05/34/2024
Image: Αγωγή κατά του Ηχώ 99.8 και της νοσηλεύτριας Μ. Μαρκάκη από την Ειρήνη Ανδρεαδάκη

Η κόρη του Διοικητή του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ζητά αποζημίωση 50.000 ευρώ

Πρωτοφανή για τα δεδομένα του Λασιθίου η αγωγή SLAPP εναντίον δημοσιογράφου και εργαζόμενης στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας από την κόρη του διοικητή των διασυνδεομένων Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου και σύζυγο του συνδικαλιστή, προέδρου του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Γιώργου Μανουσάκη, κ. Ειρήνη Ανδρεαδάκη.

Στην αγωγή που καταθέτει εναντίον της δημοσιογράφου Μ. Τσαγκαράκη και της νοσηλεύτριας Μ. Μαρκάκη ζητά το ποσό των 50.000 ευρώ διότι εθίγη η τιμή και υπόληψη της όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για την ιστορία η κ. Μαρκάκη στην πρωινή δημοσιογραφική εκπομπή του ΗΧΩ 99.8 "Καλημέρα Λασίθι" καταγγέλλει ότι η διοίκηση των Νοσοκομείων ζήτησε πίσω εκδικητικά δεδουλευμένα μηνών και πιο συγκεκριμένα το επίδομα που δικαιούνταν ως νοσηλεύτρια. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Διαβάζοντας την αγωγή, η κ. Ανδρεαδάκη αναφέρει ότι ανακάλυψε πως και η ίδια λαμβάνει χωρίς να δικαιούται κάποιο επίδομα χωρίς να το γνωρίζει, μάλιστα το ανακάλυψε όταν ζήτησε και εκτύπωσε την μισθοδοσία της προκειμένου να την δημοσιοποιήσει σε εμάς. Τότε, όπως αναφέρει η ίδια στην αγωγή της, το διαπίστωσε και θα το επιστρέψει σύντομα, όπως κατηγορηματικά δηλώνει. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Σε πολλά σημεία της δικογραφίας ο κ. Μανουσάκης αναφέρεται ως σύζυγος της κ. Ανδρεαδάκη.

Γνωρίζουμε ότι για να συμμετάσχει ο σύζυγος της κ. Ανδρεαδάκη στο Δ.Σ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων δεν θα πρέπει να έχει συγγενικό δεσμό με κανένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (στο συμβουλίου αυτό δεν συμμετέχει η Ιεράπετρα εδώ και χρόνια, παρά το διαρκές αίτημα των φορέων). (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ την απάντηση του κ. Μανουσάκη)

Τελικά το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου είναι οικογενειακή υπόθεση;

Τελικά ένας συνδικαλιστής, πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων δεν οφείλει να προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων των νοσοκομείων του νομού;

Τέλος, η εκδίκαση της παραπάνω αγωγής θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου στο Πρωτοδικείο Λασιθίου.

* η αγωγή SLAPP: αβάσιμες μηνύσεις ή αγωγές που κατατίθενται από κάποιο ισχυρό πρόσωπο ή οργανισμό ενάντια σε μη κυβερνητικά πρόσωπα, οργανισμούς και δημοσιογράφους, που εκφράζουν κριτική σχετικά με ζήτημα δημοσίου ενδιαφέροντος.