Αναδρομικά και σε βουλευτές - Με τροπολογία παίρνουν 24.000 ευρώ

10:09 π.μ. - Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018
10:12 π.μ. - Τρί, 11/09/2018
Image: Αναδρομικά και σε βουλευτές - Με τροπολογία παίρνουν 24.000 ευρώ

Την ώρα που οι αιτήσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων «τρέχουν» με εντατικούς ρυθμούς, η Βουλή ψήφισε τροπολογία για επιστροφή αναδρομικών και στους βουλευτές

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά στην εκπομπή «Καλημέρα» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε: Διαβάζοντας την τροπολογία, το άρθρο 4, όπως ψηφίστηκε, που αναφέρεται στα αναδρομικά των δικαστών, διαπίστωσα ότι τα περισσότερα αναδρομικά θα τα πάρουν οι βουλευτές. Στην ουσία θα πάρουν 24.442 ευρώ, 1.111 ευρώ επί 22 μήνες».
 
Πρόσθεσε ακόμα: «Τα τελευταία χρόνια από το Σύνταγμα όταν παίρνει αναδρομικά ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου που είναι ο υψηλότερα αμειβόμενος στην πατρίδα μας, αυτομάτως, αν δεν υπάρξει αρνητική ρύθμιση, ρητή ρύθμιση απαγόρευσης, παίρνουν και οι βουλευτές».
 
Ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε πως είναι πρόκληση να μην μεριμνήσουν οι βουλευτές να αυτόεξαιρεθούν από την επιστροφή των αναδρομικών.
 
«Το μισθολόγιο των Ελλήνων βουλευτών, όπως είναι γνωστό, είναι αυτόματα συνδεδεμένο με το μισθολόγιο των δικαστών και ειδικότερα με τον μισθό τού Προέδρου του Αρείου Πάγου που είναι ο μεγαλύτερος σήμερα καταβαλλόμενος στην Ελλάδα μισθός στον δημόσιο τομέα.
 
Συγκεκριμένα για τους βουλευτές ισχύει το άρθρο 63 του Συντάγματος που προβλέπει ότι: «Οι βουλευτές για την άσκηση του λειτουργήματός τους, δικαιούνται από το Δημόσιο αποζημίωση και δαπάνες. Το ύψος τους καθορίζεται με απόφαση της Ολομελείας της Βουλής» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος.
 
 
dikaiologitika.gr