Ανέλκυσαν το διπλό ναυάγιο νότια της Κρήτης

1:53 μ.μ. - Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019
01:02 μ.μ. - Παρ, 15/53/2019
Image: Ανέλκυσαν το διπλό ναυάγιο νότια της Κρήτης

Το ναυάγιο είχε γίνει στις 7 Δεκεμβρίου όταν προηγήθηκε η διπλή προσάραξη ενός ρυμουλκού σημαίας Τυνησίας με 8μελές πλήρωμα, το οποίο ρυμουλκούσε μία φορτηγίδα σημαίας Ισπανίας που είχαν προορισμό τη Μαγιόρκα

Το διπλό ναυάγιο που είχε γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στα Μάταλα και τον Κομμό ανελκύσθηκε χθες χάρη στις άμεσες ενέργειες του Λιμενικού Σώματος και των της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Το ναυάγιο είχε γίνει στις 7 Δεκεμβρίου όταν προηγήθηκε η διπλή προσάραξη ενός ρυμουλκού σημαίας Τυνησίας με 8μελές πλήρωμα, το οποίο ρυμουλκούσε μία φορτηγίδα σημαίας Ισπανίας που είχαν προορισμό τη Μαγιόρκα.
 
Τότε λόγω της θαλασσοταραχής και τα δύο σκάφη είχαν προσαράξει σε βραχώδη ακτή. Εκείνη την ημέρα ήταν εντυπωσιακή η αυτοθυσία που είχαν επιδείξει δύο λιμενικοί από τον Λιμενικό Σταθμό Κόκκινου Πύργου και δύο πυροσβέστες που υπηρετούν στη Μεσσαρά, οι οποίοι κατάφεραν να διασώσουν τα μέλη του πληρώματος.
 
Σημειώνεται ότι οι άμεσες ενέργειες του Λιμεναρχείου Ηρακλείου και του Λ.Σ Κόκκινου Πύργου είχαν ως αποτέλεσμα να μην σημειωθεί θαλάσσια ρύπανση στην περιοχή. Άμεσα κινήθηκαν επίσης τόσο η πλοιοκτήτρια εταιρεία όσο και η εταιρεία που είχαν ασφαλιστεί τα σκάφη με αποτέλεσμα να ανατεθούν οι εργασίες σε εταιρία ναυαγιέρα και σε καταδυτικό συνεργείο με αποτέλεσμα η ανέλκυση της φορτηγίδας, ενώ έγινε και καθαρισμός του βυθού.
 
Η εξέλιξη αυτή ικανοποίησε φορείς και Λιμενικό Σώμα. Σημειώνεται τέλος ότι οι λιμενικοί και οι πυροσβέστες που έσωσαν τα μέλη του πληρώματος έχουν προταθεί για απονομή ναυτικού μεταλλίου.
 
 
εφημερίδα Πατρίς