Από Ανατολή ως Καβούσι ταξίδεψαν οι «Γλυκές Αλχημείες» του Στέλιου Παρλιάρου

12:41 μ.μ. - Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019
12:12 μ.μ. - Δευ, 02/41/2019
Image: Από Ανατολή ως Καβούσι ταξίδεψαν οι «Γλυκές Αλχημείες» του Στέλιου Παρλιάρου

Οι θησαυροί της ανατολικής Κρήτης στα χέρια του γνωστού pastry chef

Σε Καβούσι και Ανατολή βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα  συνεργείο της τηλεοπτικής  εκπομπής «Γλυκές Αλχημείες». Ο Στέλιος Παρλιάρος συνάντησε τον Στέφανο Κασωτάκη στο κατάστημα Εύβοτρυ που διατηρεί στο Καβούσι που παρασκευάζει παραδοσιακά γλυκά και όχι μόνο, με πετιμέζι. Ενώ στην Ανατολή είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Στέφανο Καραχάλιο και να μιλήσουν για τα βότανα και το μέλι.





Οι Γλυκές Αλχημείες ταξιδεύουν στο Λασίθι

Με αφορμή τα παραπάνω ο κ. Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τις επιχειρήσεις που έχουν αναπτυχθεί στο Καβούσι  μέσα από τις οποίες  δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να γνωρίσουν τα τοπικά κρητικά προϊόντα συμβάλλοντας έτσι στην διατήρηση της κρητικής διατροφής. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας , όπου είναι μέλος  σε μια από  τις επιτροπές που έχουν συσταθεί. Καλώντας τους συλλόγους αλλά και τις νοικοκυρές  της Ιεράπετρας να συμμετάσχουν. Κατόπιν μίλησε για το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντερ Ιεράπετρα με καλλιτεχνική διευθύντρια την κα Ελένη Βλάσση η οποία θα παρουσιάσει φέτος ντοκιμαντέρ βασισμένο στην Κρητική Διατροφή. Ο κ. Κουδουμογιαννάκης επεσήμανε πως  ο καθηγητής ανθρωπολογίας της διατροφής Δρ. Nir Avieli από το πανεπιστήμιο Ben Gurion του Ισραήλ ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Φεστιβάλ κας Ελένης Βλάσση, θα είναι ο πολιτιστικός πρεσβευτής του Ισραήλ στην τελετή έναρξης του φεστιβάλ, που θα διαρκέσει από τις 3 έως 10 Αυγούστου 2019 στην Ιεράπετρα.
Ο κ. Nir Avieli εξέφρασε την επιθυμία του να προσφέρει τις επιστημονικές γνώσεις του στο φεστιβάλ σχετικά με την διατροφή και πρότεινε να γίνει ένα masterclass που θα αφορά τις διατροφικές συνήθειες της Κρήτης και του Ισραήλ. Προσκάλεσε την κα Βλάσση και τους συνεργάτες της, να προβάλει το ντοκιμαντέρ στο Ισραήλ και να παρουσιαστεί εκεί η Κρητική κουζίνα.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Κουδουμογιαννάκη:




κεντρική φωτογραφία από Εύβοτρυ