Αποκλιμάκωση των κρουσμάτων στην Κρήτη – Η χρήση μάσκας προστατεύει από την σκόνη

11:15 π.μ. - Πέμπτη, 7 Απριλίου 2022
11:04 π.μ. - Πέμ, 07/15/2022
Image: Αποκλιμάκωση των κρουσμάτων στην Κρήτη – Η  χρήση μάσκας προστατεύει από την σκόνη

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης στον Ηχώ 99,8

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο καθηγητής πνευμονολογίας κ. Νίκος Τζανάκης. Όπως είπε έχουμε φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο που δύναται και επιβάλλεται να ανοίξει η κοινωνία και να προστατεύσουμε τους ευάλωτους, τους υπερήλικες, ανθρώπους με συνοδά νοσήματα , να εμβολιαστεί ο πληθυσμός με την τρίτη δόση την αναμνηστική. Και όσοι πρέπει , να κάνουν και την τέταρτη δόση. Πλέον των παραπάνω χρειάζεται να τηρηθούν ακόμη πιο αυστηρά υγειονομικά μέτρα σε δομές με υπερήλικες όπως οίκους ευγηρίας ή σε οικογενειακά περιβάλλοντα με υπερήλικες γονείς.

Σε ότι αφορά στην Κρήτη τα στοιχεία δείχνουν μια αποκλιμάκωση, η θνησιμότητα είναι στο μισό σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα και η Κρήτη τείνει να αγγίξει ποσοστά χωρών όπως αυτών της Δανίας και της Νορβηγίας. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο οι πολίτες χρειάζεται να προσέχουν να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να φορούν μάσκα ειδικά σε χώρους συνωστισμού.

Αναφορικά τώρα με την αφρικανική σκόνη που έχει «σκεπάσει» και την Κρήτη συνέστησε μεγάλη προσοχή , την αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ειδικά για ανθρώπους που έχουν αναπνευστικά προβλήματα , καπνίζοντες κλπ σημειώνοντας ότι είναι χρήσιμη η χρήση μάσκας ειδικά της ΚΝ 95.