Αργυρό μετάλλιο στο Παρίσι για τον Γ. Τομαδάκη και το αρωματικό ελαιόλαδο με τριαντάφυλλο

12:18 μ.μ. - Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023
12:06 μ.μ. - Δευ, 12/18/2023
Image: Αργυρό μετάλλιο στο Παρίσι για τον Γ. Τομαδάκη και το αρωματικό ελαιόλαδο με τριαντάφυλλο

Στον γαστρονομικό διαγωνισμό γευσιγνωσίας ελαιολάδων «AVPA GOURMET World Edible Oils 2023» στο Παρίσι

Αργυρό μετάλλιο  στο Παρίσι  για προϊόν οικοτεχνίας από το Κάτω Χωριό Ιεράπετρας. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά! Πρόκειται για το αρωματικό ελαιόλαδο με τριαντάφυλλο που παράγει ο κ. Γιώργος Τομαδάκης.

Ο ίδιος γράφει σε ανάρτησή του:

“Κάθε άνοιξη στο Παρίσι ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του φημισμένου και πολύ απαιτητικού γαστρονομικού διαγωνισμού γευσιγνωσίας ελαιολάδων «AVPA GOURMET World Edible Oils 2023». Κριτές του είναι κυρίως γαλλόφωνοι επαγγελματίες του είδους, chef, γαστρονόμοι, sommelier και εξειδικευμένοι δοκιμαστές gourmet και φίνων γεύσεων. Από το 2003, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο ελαιολόγος Christian Pinatel του Centre Technique de l'Olivier στην Γαλλία.

Απευθύνεται σε παραγωγούς υψηλής ποιότητας τροφίμων και  στις γευσιγνωστικές δοκιμές υποβλήθηκαν περισσότερα από 500 ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο, τα οποία συμμετείχαν και πληρούσαν τις πολύ υψηλές προδιαγραφές του «AVPA GOURMET World Edible Oils 2023». Άλλωστε, χαρακτηριστικό του πολύ υψηλού βαθμού δυσκολίας του «AVPA GOURMET» είναι ότι βραβεύει ένα πολύ μικρό ποσοστό ελαιολάδων από το σύνολο των συμμετοχών.

Η Κοινσεπ Επτάστικτος συμμετείχε με το αρωματικό ελαιόλαδο με τριαντάφυλλο που έλαβε το (ένα απο τα τρία) αργυρά μετάλλια αναδεικνυόμενο σε ενα απο τα τέσσερα καλύτερα αρωματικά ελαιόλαδα του κόσμου! Είναι προϊόν οικοτεχνίας, διατίθεται σε φιάλες των 100ml με σπρευ. Λίγες σταγόνες αρκούν για να αρωματίσετε πιάτα με γλυκά, με τυριά, σαλάτες κοκ.

YΓ. Ευχαριστώ πολύ τους φίλους  EΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ, Μυράντα Βάρδα   και άλλους που με στηρίζουν. Ευχαριστώ την Κλειώ Σωκράτους, από την Καλαμπάκα  για τα υπέροχα φρέσκα πέταλα απο τον ροδώνα του Λιτόχωρου.

Και μια προσωπική εξομολόγηση: Δεν είχα συλλάβει το μέγεθος της επιτυχίας μέχρις ότου είδα τον κατάλογο των εταιρειών που συμμετείχαν. Και εκεί τρόμαξα...Δείτε στο πιο κάτω αρχείο.

  https://www.avpa.fr

hxonews