Αρχίζει η κατεδάφιση αυθαίρετων στις ζώνες αιγιαλού και παραλίας - Δέκα στο δήμο Αγ. Νικολάου

10:02 π.μ. - Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021
10:02 π.μ. - Πέμ, 11/02/2021
Image: Αρχίζει η κατεδάφιση αυθαίρετων στις ζώνες αιγιαλού και παραλίας - Δέκα στο δήμο Αγ. Νικολάου

Τι δηλώνει η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη

Τα πρώτα δέκα ειδοποιητήρια προς τους αυθαιρετούχους – καταπατητές ζώνης του Δημοσίου για την επικείμενη επιχείρηση κατεδάφισης των αυθαιρέτων κατασκευών που έχουν κατασκευάσει σε ζώνη αιγιαλού και παραλίας απεστάλησαν την περασμένη εβδομάδα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και ήδη θα πρέπει να έχουν παραληφθεί από τους εμπλεκόμενους.

Αυτό δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, σημειώνοντας ότι παραπάνω από δέκα είναι τα οριστικά πρωτόκολλα κατεδάφισης που θα εκτελεστούν στην περιφέρεια του Δήμου Αγίου Νικολάου, από τον εργολάβο ο οποίος έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο, κατόπιν σχετικού διαγωνισμού.

Όπως ανέφερε η κ. Κοζυράκη, τα πρωτόκολλα κατεδάφισης αφορούν αιγιαλό και παραλία και δεν αφορούν τον πολεοδομικό ιστό της πόλεως του Αγίου Νικολάου.

Οι αυθαιρετούχοι λαμβάνουν προθεσμία 15-20 ημερών από την παραλαβή της ειδοποίησης προκειμένου να προβούν οι ίδιοι στην απομάκρυνση των αυθαιρέτων κατασκευών, αλλιώς θα επέμβει το συνεργείο του εργολάβου για να τις κατεδαφίσει. Στην περίπτωση αυτή η δαπάνη βεβαιώνεται εις βάρος του αυθαιρετούχου.

Η κ. Κοζυράκη εκτιμά ότι μετά τα μέσα Φεβρουαρίου, θα ξεκινήσει το έργο των κατεδαφίσεων, των οποίων για κάθε περίπτωση είναι ενήμερη η Εισαγγελία Λασιθίου και, αν και όπου απαιτηθεί, θα υπάρχει και αστυνομική παρουσία.

φωτο αρχείου