Ασπραδάκης: Μέσα στο 2021 η άδεια για το υδατοδρόμιο στην Ιεράπετρα

9:30 π.μ. - Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020
09:12 π.μ. - Πέμ, 03/30/2020
Image: Ασπραδάκης: Μέσα στο 2021 η άδεια για το υδατοδρόμιο στην Ιεράπετρα

Πολλαπλά τα οφέλη για οικονομία και τουρισμό η κατασκευή υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα

Υπεγράφη στα Γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας μεταξύ του Προέδρου του Νομικού Προσώπου, κ. Γεώργιου Ασπραδάκη και της Ένωσης Εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ Ι.Κ.Ε. & ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε. σύμβαση Υποστήριξης προετοιμασίας φακέλου αδειοδοτήσεων για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα, ύψους 22.905,03€. Η Ένωση Εταιρειών αναλαμβάνει τη σύνταξη τριών μελετών, ενός ολοκληρωμένου τεχνικού φακέλου και τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών μέχρι την τελική χορήγηση της άδειας ίδρυσης του Υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου μίλησε στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν ξεκινήσεις οι συζητήσεις και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμες οι μελέτες. Η αδειοδότηση είναι πλέον αρκετά πιο εύκολη από ότι τα προηγούμενα χρόνια οπότε εκτιμάται ότι δεν θα καθυστερήσει. Ήδη σε άλλους δήμους όπως το Ρέθυμνο το υδατοδρόμιο είναι σε στάδιο αδειοδότησης ενώ και σε άλλες περιοχές του νησιού και άλλων νησιών ανα την Ελλάδα τρέχουν τις διαδικασίες. είναι σημαντικό να γίνει ένα δίκτυο υδατροδρομίων στη χώρα ώστε να αναπτυχθεί η μορφή αυτή συγκοινωνίας. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για την τοπική οικονομία, για τον τουρισμό και όχι μόνο. Σε ότι αφορά τις διαδικασίες θα έρθει κλιμάκιο της εταιρίας να κάνει αυτοψία, θα προτείνει χώρους, θα συμφωνηθεί η χωροθέτηση και θα γίνουν οι λοιπές διαδικασίες για την άδεια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και εάν όλα πάνε καλά μέσα στο 2021 δεν αποκλείεται να εκδοθεί η άδεια. Το κόστος κατασκευής ενός υδατοδρομίου ανέρχεται περίπου σε 150.000 ευρώ και άνω και θα αναζητηθεί τρόπος εξασφάλισης των απαιτούμενων κονδυλίων.

Σε ότι αφορά άλλα θέμα και ειδικότερα για τη χερσαία ζώνη στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας ο κ. Ασπραδάκης είπε ότι η θέση της Αποκεντρωμένης είναι ότι βάση νόμου δεν μπορεί να γίνει η παραχώρηση καθώς εκκρεμεί το θέμα με τις παράνομες πέργκολες καταστημάτων. Δεν αποκλείεται λοιπόν να γίνει η παραχώρηση σε δυο στάδια οπότε δεν αποκλείεται αρχικά να παραχωρηθεί το τμήμα που δεν περιλαμβάνει τους χώρους με τις πέργκολες και το λοιπό τμήμα να παραχωρηθεί σε επόμενη φάση.