Β. Λύκος: «Γεωπολιτικά παιγνίδια με το εμβόλιο σε βάρος των λαών»

11:21 π.μ. - Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021
11:03 π.μ. - Τρί, 23/21/2021
Image: Β. Λύκος: «Γεωπολιτικά παιγνίδια με το εμβόλιο σε βάρος των λαών»

Ο Διδάκτορας Βιολογίας στο Παν/μιο Κρήτης, Β. Λύκος, στην εκπομπή "Όλα στη φόρα" με τον Νίκο Δασκαλάκη

Ενώ η έρευνα και η παραγωγή χρηματοδοτήθηκε από τα κράτη η πώληση του εμβολίου πέρα από τις καθυστερήσεις, χρησιμοποιείται ως εργαλείο γεωπολιτικό επιφέροντας ταυτόχρονα κέρδη «μαμούθ» στις φαρμακευτικές, υπολογίζεται ο συνολικός χρηματικός κύκλος γύρω από τα εμβόλια γύρω στα 26 τρις, όσο το δημόσιο παγκόσμιο χρέος.

Χρησιμοποιείται επίσης ως μέσο εμβολιασμού σε χώρες για τη διάθεση του. Ταυτόχρονα οι ρυθμοί παραγωγής και διάθεσης γίνεται με ρυθμούς που στερούν από τους πολίτες τους εμβολιασμούς.

Ο κ. Λύκος τόνισε πως πολύ φοβάται ότι μας οδηγούν σε ανοσία κοινότητας. Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή ανάλογη με εκείνη των δίδυμων πύργων και σε συνθήκες κυριαρχίας της βιοτεχνολογίας, ζώντας από δω και πέρα με το φόβο των επιδημιών και της χρήσης σε μόνιμη βάση με το εμβόλιο και των προϊόντων βιοτεχνολογίας.

Η Ευρώπη «ανίκανη» να διαχειριστεί την κατάσταση σύρεται για άλλη μια φορά πέρα από την οικονομική κυριαρχία της στην Ευρώπη και στην επιπλέον κυριαρχίας και καθορισμού των όρων παροχής των εμβολίων και των προϊόντων βιοτεχνολογίας. Διαμορφώνοντας μονοπωλιακές συνθήκες και σε αυτόν τον τομέα.