Βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Μιανμάρ

6:14 μ.μ. - Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017
06:07 μ.μ. - Πέμ, 06/14/2017
Image: Βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Μιανμάρ

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του στρατιωτικού αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν περισσότερα από 100 άτομα, στη θάλασσα Ανταμάν

Πάνω από την οποία είχαν χαθεί τα ίχνη του. Tο στίγμα στρατιωτικού αεροσκάφους της Μιανμάρ είχε χαθεί στις 9 το πρωί ώρα Ελλάδος ενώ βρισκόταν 20 μίλια δυτικά της πόλης Νταουέι στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Στο στρατιωτικό αεροσκάφος απέβαιναν περισσότερα από 100 μέλη, συμπεριλαμβανομένου των στρατιωτών, των οικογενειακών μελών και το προσωπικό.
 
Οι αρχές πολιτικής αεροπορίας ανέφεραν αρχικά ότι υπήρχαν 105 άτομα στο σκάφος. Οι στρατιωτικοί όμως αργότερα δήλωσαν ότι στους επιβάτες περιλαμβάνονταν οι 106 στρατιώτες και μέλη της οικογένειας τους και 14 μέλη του προσωπικού, ενώ η μέγιστη χωρητικότητα του αεροσκάφους είναι 200 άτομα.
 
Το αεροσκάφος προοριζόταν στην Γιάνγκον, τη μεγαλύτερη πόλη της Μιανμάρ, ενώ είχε απογειωθεί από την πόλη Μιέικ και έχασε επαφή 29 λεπτά μετά την απογείωση του, ενώ πετούσε στα 18.000 πόδια πάνω από τη θάλασσα Ανταμάν, περίπου 43 μίλια (70 χλμ.) Δυτικά της πόλης Νταουέι. Η εξαφάνιση του σήματος σήμανε συναγερμό στις στρατιωτικές Αρχές οι οποίες ξεκίνησαν άμεσα την επιχείρηση εντοπισμού του. Για την επιχείρηση στάλθηκαν έξι πλοία του ναυτικού και τρία στρατιωτικά αεροπλάνα.
 
 
Πηγή: thepressproject.gr