Δικάζονται οι δύο Γεραπετρίτες για τα χιλιάδες χασισόδεντρα στο θερμοκήπιο

2:25 μ.μ. - Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019
02:04 μ.μ. - Δευ, 15/25/2019
Image: Δικάζονται οι δύο Γεραπετρίτες για τα χιλιάδες χασισόδεντρα στο θερμοκήπιο

Έχουν ήδη προφυλακιστεί και τα τέσσερα άτομα που καλλιεργούσαν σε θερμοκήπιο στην Γρα Λυγιά Ιεράπετρας

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης θα καθίσουν σήμερα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν τον περασμένο Ιούνιο για τα χιλιάδες δενδρύλλια χασίς που καλλιεργούσαν σε θερμοκήπιο στην περιοχή της Γρα Λυγιάς στην Ιεράπετρα.
 
Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, ηλικίας 45, 46, 52 και 55 χρόνων οι οποίοι φέρουν ποινικές διώξεις – σε βαθμό κακουργήματος – για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και έχουν προφυλακιστεί.
 
Πρόκειται για δύο Ρεθυμνιώτες και δύο Ιεραπετρίτες.Οι Ρεθυμνιώτες είχαν την τεχνογνωσία ενώ οι Ιεραπετρίτες είχαν τα θερμοκήπια.
 
Το χρονικό της υπόθεσης
 
Την υπόθεση άρχισε να δουλεύει μήνες πριν την σύλληψη τους, το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Η διασύνδεση Ιεράπετρας-Ρεθύμνου ήρθε στην πορεία οπότε και οι αστυνομικοί της υπηρεσίας άρχισαν να συνθέτουν το παζλ και να τοποθετούν τα πρόσωπα στο κάδρο της έρευνας.
 
Σε θερμοκήπιο ιδιοκτησίας του 45χρονου και του 55χρονου σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας εντοπίστηκαν 2.627 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης που καλλιεργούνταν με τη χρήση τεχνικού εξοπλισμού, ένα πολεμικό όπλο τύπου Καλάσνικοφ με 23 φυσίγγια στο γεμιστήρα του και πλήθος πειστηρίων για την καλλιέργεια.
 
Σε αποθηκευτικούς χώρους ιδιοκτησίας του 52χρονου σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, βρέθηκαν άλλα 133 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 1,5 μέτρου τα οποία καλλιεργούνταν με την μέθοδο της υδροπονίας με πλήρη εξοπλισμό που αποτελούνταν από ανεμιστήρες, λάμπες και αφυγραντήρες, ενώ κατασχέθηκαν και τέσσερις συσκευασίες με 21 κιλά και 861 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
 
Κατά την διάρκεια των ερευνών, κατασχέθηκαν 20 πυροκροτητές, τρία μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι, ένα πιστόλι, ένα κυνηγετικό όπλο, μια διόπτρα νυκτός, 688 φυσίγγια και κάλυκες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, μια ζυγαριά ακριβείας, 14.285 ευρώ προερχόμενα από τις πωλήσεις ναρκωτικών και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.
 
Οι συλληφθέντες τον Ιούνιο του 2018 οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου που τους άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί εκρηκτικών.


 
cretapost.gr