Επίσκεψη του Δημάρχου Ιεράπετρας στο Κέντρο Κοινότητας

5:17 μ.μ. - Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019
05:02 μ.μ. - Τετ, 13/17/2019
Image: Επίσκεψη του Δημάρχου Ιεράπετρας στο Κέντρο Κοινότητας

Το Κέντρο Κοινότητας της Ιεράπετρας είναι μια νέα Κοινωνική Δομή που αποτελεί ένα σημείο αναφοράς όπου οι πολίτες εξυπηρετούνται για την εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Για τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή, για αιτήσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου, για θέματα ενημέρωσης και διασύνδεσης με άλλους φορείς και υπηρεσίες και γενικά παρέχονται υπηρεσίες βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των δημοτών.
 
Η αντιδήμαρχος, κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη δήλωσε:
 
«Είμαστε από τους ελάχιστους Δήμους που καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση, τη λειτουργία, τη στελέχωση και τον εξοπλισμό του Κέντρου Κοινότητας με αποτέλεσμα να προστεθεί στο σύνολο των κοινωνικών δομών του Δήμου Ιεράπετρας.
 
Λειτουργήσαμε το Κέντρο Κοινότητας Ιεράπετρας τον Μάιο του 2017 ώστε να ενημερώνει και να κατευθύνει τους δημότες που χρήζουν κοινωνικής υποστήριξης.
 
Σε διάρκεια ενός μόλις έτους έχουν εξυπηρετηθεί πάνω από 1000 άτομα και έχουν διεκπεραιωθεί πάνω από 3000 υποθέσεις, ενώ στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας βοήθειας και  ενημέρωσης, διοργανώνονται συχνά εκδηλώσεις προς το κοινό με διάφορα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα.
 
Στόχος μας είναι όλο και περισσότερος κόσμος να γνωρίσει το Κέντρο Κοινότητας ώστε να το επισκεφτεί και να επωφεληθεί των υπηρεσιών του.»


11

22

3

44