Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας: Όλοι στην πανεργατική απεργία της 17ης Απριλίου

10:15 π.μ. - Τρίτη, 16 Απριλίου 2024
10:04 π.μ. - Τρί, 16/15/2024
Image: Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας: Όλοι στην πανεργατική απεργία της 17ης Απριλίου

Στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας στις 10:30

ΟΛΟΙ στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 17ης ΑΠΡΙΛΗ

10.30 στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Ιεράπετρας

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ και ΠΑΙΔΕΙΑ,

τα ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ & ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να μας πείσει για την πλαστή πραγματικότητα της ανάπτυξης και της ευημερίας με την οποία μας βομβαρδίζουν τα ΜΜΕξαπάτησης, η πραγματικότητα που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας αποκαλύπτει το οργανωμένο έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος του βιοτικού μας επιπέδου, των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων μας από την πιο εγκληματική και διεφθαρμένη κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων, και πάντα σύμφωνα με τις επιταγές της Ε.Ε.:

Τα συστήματα Υγείας, Παιδείας και Ασφάλισης συνειδητά και οργανωμένα οδηγούνται στη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση, όπως και το σύνολο της δημόσιας περιουσίας.

Οι καταστροφικές συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων και της εγκατάλειψης των δημόσιων υποδομών και η πλήρης αδιαφορία για το κόστος σε ανθρώπινες ζωές γεννούν πλημμύρες, πυρκαγιές κι εγκλήματα (Τέμπη, Θεσσαλία, Έβρος).

Η καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας φέρνει απανωτά λουκέτα στις εναπομείνασες παραγωγικές μονάδες, την ώρα που η κυβέρνηση ονομάζει ανάπτυξη την κερδοσκοπία στα ακίνητα και τη λεηλασία του δημόσιου χρήματος από επιτήδειους ημέτερους και funds.

Οι αυξήσεις - ψίχουλα στους μισθούς αποτελούν κοροϊδία μπροστά στην καλπάζουσα ακρίβεια και τις συνεχείς ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, την ενέργεια και τα ενοίκια. Πολύ περισσότερο όταν τα κέρδη των εταιριών ενέργειας και των αλυσίδων τροφίμων έχουν υπερδιπλασιαστεί, όταν η φοροληστεία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων συνεχίζεται και όταν τα πρωτογενή πλεονάσματα μεγαλώνουν και κατευθύνονται είτε στους θηριώδεις εξοπλισμούς, είτε στην αποπληρωμή του χρέους.

Οι αντεργατικοί νόμοι της κυβέρνησης της ΝΔ, που ήρθαν να προστεθούν σε εκείνους των μνημονίων, έχουν οδηγήσει σε ένα νέο εργασιακό Μεσαίωνα χωρίς ωράρια και χωρίς δικαιώματα.

Ένα μαύρο καθεστώς τρομοκρατίας στήνεται ολόγυρα μας: Για τους από κάτω, διαρκής περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία και τη διαδήλωση, συνδικαλιστικές διώξεις, ωμή καταστολή κάθε αντίδρασης, νέοι ποινικοί κώδικες και δόγματα περί ατομικής ευθύνης. Για την κυβέρνηση και τις ελίτ απόλυτη ασυδοσία και ατιμωρησία (από την καταπάτηση του Συντάγματος μέχρι κάθε ανομία και ανηθικότητα).

ΑΠΕΝΑΝΤΙ στα ΚΕΡΔΗ τους, ΠΡΟΤΑΣΟΥΜΕ τις ΖΩΕΣ μας!

Η παντοδυναμία τους είναι κάλπικη σαν την πλαστή πραγματικότητά τους. Ήδη η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Κρατώντας το νήμα από τους αγώνες των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών, των υγειονομικών, που πολλαπλασιάζονται καθημερινά, τις μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών, το πρωτοφανές δίμηνο φοιτητικό κίνημα, τον πανεργατικό ξεσηκωμό της 28ης Φλεβάρη, τους δικούς μας αγώνες για την υγεία και το πρόσφατο παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο (που τόσο ενόχλησαν τον υπουργό υγείας ώστε να προσπαθήσει να τα υποβαθμίσει), συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και σηκώνουμε το ανάστημά μας στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που έχουν εξαπολύσει εναντίον μας κυβέρνηση και Ε.Ε., μέχρι τη νίκη!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ