Έως τις αρχές του 2025 αναμένεται να δημοπρατηθεί η παλιά πτέρυγα του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου

11:13 π.μ. - Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024
11:01 π.μ. - Τρί, 23/13/2024
Image: Έως τις αρχές του 2025 αναμένεται να δημοπρατηθεί η παλιά πτέρυγα του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Νέο σύστημα για την έγκαιρη διάγνωση των νεοπλασιών στη Γαστρεντερολογική Κλινική του Νοσοκομείου με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης

Το έργο της ανακαίνισης της παλιάς πτέρυγας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου θα μπορεί να προκηρυχθεί έως τις αρχές του 2025, δήλωσε σήμερα στο πλαίσιο επίσκεψης του στο νοσοκομείο, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

«Η μελέτη του παλαιού κτιρίου ολοκληρώνεται και πιστεύω ότι έως τις αρχές του επόμενου έτους θα μπορούμε να δημοπρατούμε το έργο, για να μπορεί να γίνει το Βενιζέλειο ένα λειτουργικό νοσοκομείο», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είναι υποχρέωση της περιφέρειας μας να υποστηρίζει τη δημόσια υγεία σε όλη την Κρήτη. Και μέσα από τις παρεμβάσεις που κάνουμε για την υλικοτεχνική υποδομή αλλά και για τα κτίρια μέσα από το ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους», υπογράμμισε ο Σταύρος Αρναουτάκης. Παράλληλα, ευχαρίστησε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και τόνισε πως «συνολικά για τα νοσοκομεία της Κρήτης απαιτείται η στήριξη από την κεντρική εξουσία με καλύτερους μισθούς και με το προσωπικό που έχουν υποσχεθεί από το υπουργείο υγείας ότι θα πάρουμε».

Από την πλευρά του ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Νεκτάριος Παπαβασιλείου, ευχαριστώντας την Περιφέρεια μίλησε για «μια εξαιρετική μελέτη που θα οδηγήσει σ’ ένα ουσιαστικά αναβαθμισμένο, καινούργιο νοσοκομείο. Εκεί κάνουμε κι εμείς όλες τις προσπάθειές μας όπου σε συνδυασμό με τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και την ενίσχυση του νοσοκομείου σε ανθρώπινο δυναμικό να πετύχουμε το καλύτερο».

Ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη και τις υπηρεσίες, εξέφρασε και ο εκτελών χρέη Διοικητή, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Ευθύμης Καρακώστας «για την στήριξη του νοσοκομείου μας», όπως είπε, «όχι μόνο σε υλικοτεχνική υποδομή αλλά και στην επικείμενη αναπαλαίωση του κεντρικού κτιρίου».

Νέο σύστημα για την έγκαιρη διάγνωση των νεοπλασιών

Η επίσκεψη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε με αφορμή την προμήθεια κι έναρξη λειτουργίας του νέου μηχανήματος σύγχρονης τεχνολογίας που χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης και αφορά σύστημα Ενδοσκοπικής Υπερηχοτομογραφίας που βοηθά στην ανίχνευση των νεοπλασιών της Γαστρεντερολογικής Κλινικής.

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ την περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την αγορά του δεύτερου συστήματος Ενδοσκοπικού υπερήχου στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Είναι ένα σύστημα το οποίο θα εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερο τον πληθυσμό του νησιού της Κρήτης και γενικότερα της Νοτίου Ελλάδος.

Το σύστημα της Ενδοσκοπικής Υπερηχοτομογραφίας είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, κυρίως για την ανίχνευση των καινούργιων νεοπλασιών», επεσήμανε ο Διευθυντής της Γαστρεντερολογικής κλινικής του Βενιζελείου Νοσοκομείου Γρηγόρης Πασπάτης.

in.gr