Φροντιστήριο Πρότυπο - Πανελλήνιες 2021: Ανάλυση σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά

12:20 μ.μ. - Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021
12:06 μ.μ. - Τετ, 16/20/2021
Image: Φροντιστήριο Πρότυπο - Πανελλήνιες 2021: Ανάλυση σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά

Μαρία Μαρκοπούλου, φιλόλογος και Βαλαχή Ειρήνη, μαθηματικός μιλούν στον Ηχώ 99,8

Μια πρώτη εκτίμηση και ανάλυση  για τα σημερινά θέματα των πανελληνίων εξετάσεων σε Αρχαία Ελληνικά  και Μαθηματικά δίνουν μιλώντας στον Ηχώ οι καθηγήτριες στο Φροντιστήριο ΠΡΟΤΥΠΟ Μαρία Μαρκοπούλου, φιλόλογος και Ειρήνη, Βαλαχή Μαθηματικός.

Ειδικότερα αναφορικά με τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά ήταν εύκολα στην κατανόηση χωρίς παγίδες ωστόσο όμως κάποια από τα ερωτήματα ήταν αυξημένης δυσκολίας και απευθύνονταν σε πολύ καλά διαβασμένους μαθητές. Το γνωστό κείμενο ήταν από την παλιά ύλη, οι αρχικές ασκήσεις ήταν βατές, ενώ στις κειμενικές έπρεπε να γίνει μια καλή μετάφραση του κειμένου, οι νοηματικές ήταν εύκολες αλλά ήθελαν ανάπτυξη, οι γλωσσικές ήταν αυξημένης δυσκολίας. Οι ερωτήσεις εισαγωγής και οι λεξιλογικές ήταν σχετικά βατές. Το αδίδακτο ήταν εύκολο στη μετάφραση αλλά απαιτούνταν καλές γνώσεις στη γραμματική.

Σε σχέση με τα Μαθηματικά τα θέματα ήταν βατά, τα παιδιά τα είχαν "δουλέψει" και είχαν προετοιμαστεί για αυτά και η θεωρία ήταν αναμενόμενη.  Ο χρόνος ήταν επαρκής και  οι εκφωνήσεις ήταν  με σαφήνεια διατυπωμένες. Ένα σημείο παρόλα αυτά που έπρεπε να προσέξουν τα παιδιά ήταν στις πολλές πράξεις που έπρεπε να κάνουν για τα θέματα 3 και 4 και απαιτούνταν μεγάλη προσοχή και καλή διαχείριση του χρόνου.

Δείτε αναλυτικά τις απαντήσεις σε αρχαία, μαθηματικά και βιολογία  στο protypo.ekp.gr