Γ. Βρούτσης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθούν τα 800 ευρώ και τον Μάιο

10:12 π.μ. - Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
10:04 π.μ. - Πέμ, 02/12/2020
Image: Γ. Βρούτσης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθούν τα 800 ευρώ και τον Μάιο

Τι απάντησε στο ενδεχόμενο να παραταθεί το "λουκέτο";

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Εργασίας το ενδεχόμενο να δοθούν τα 800 ευρώ και τον Μάιο. «Αν δεν έχουμε βγει από την κρίση στα τέλη Απριλίου, θα διευρυνθεί και η χρονική περίμετρος των μέτρων» απάντησε ο Γιάννης Βρούτσης, σε ερώτημα εάν υπάρχει ενδεχόμενο να δοθούν τα 800 ευρώ τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Σε συνέντευξή του στο OPEN, o Γιάννης Βρούτσης ανέφερε ότι η πρώτη δόση των 800 ευρώ θα πιστωθεί στους δικαιούχους έως τις 15 Απριλίου, μετά και την παράταση που δόθηκε ως τις 10 Απριλίου στις επιχειρήσεις για να υποβάλλουν τα στοιχεία τους στην ΕΡΓΑΝΗ. «Έχουν ενταχθεί στο μέτρο 450.000 επιχειρήσεις στην ΕΡΓΑΝΗ και θα αυξηθεί ο αριθμός με τη διεύρυνση της περιμέτρου των επιχειρήσεων» ανέφερε.

Για τις απολύσεις

Για το φόβο έκρηξης της ανεργίας ο κ.Βρούτσης σύμφωνα με το thetoc.gr ξεκαθάρισε ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην μπουν λουκέτα, να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας και να υπάρξει ώθηση στην αγορά μόλις τελειώσει αυτό. Διατηρούμε καύσιμα, κρατήστε το αυτό, για να επανεκκινήσουμε την οικονομία».

Για όσους απολύθηκαν, πριν ανακοινωθούν τα μέτρα της κυβέρνησης, στο διάστημα από 1 έως 20 Μαρτίου, «θα καλυφθούν με τα 800 ευρώ, είτε παίρνουν ταμείο ανεργίας είτε όχι, στο πλαίσιο των αντανακλαστικών που έχουμε επιδείξει αυτό το διάστημα». «Δεν είχαμε κύμα απολύσεων που να οφείλεται σε λουκέτα. Αν υπήρξε άνοδος της ανεργίας, οφείλεται σε μη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η Ελλάδα τον Μάρτιο κράτησε», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εργασίας ήταν καθησυχαστικός αναφέροντας ότι θα μπορέσει η κυβέρνηση να ανταπεξέλθει. «Διατηρούμε καύσιμα για να επανέλθει η οικονομία» είπε και τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία περίπτωση για μείωση μισθών μιας και «με όλα τα μέτρα που παίρνουμε, δεν περιέχει μείωση συντάξεων ή μισθών. Τα δημοσιονομικά της χώρας δεν οδηγούν εκεί».