Γ. Βρούτσης: Νέο πλαφόν για τους μη επαγγελματίες αγρότες συνταξιούχους

1:08 μ.μ. - Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
01:02 μ.μ. - Δευ, 17/08/2020
Image: Γ. Βρούτσης: Νέο πλαφόν για τους μη επαγγελματίες αγρότες συνταξιούχους

Οι συνταξιούχοι μη αγρότες θα μπορούν να επιστρέψουν στα χωράφια τους και να διατηρήσουν τη σύνταξη τους, εφόσον τα κέρδη από αγροτικές δραστηριότητες δεν ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ

Την αποκάλυψη ότι οι συνταξιούχοι μη αγρότες θα μπορούν να επιστρέψουν στα χωράφια τους και να διατηρήσουν τη σύνταξη τους, εφόσον τα κέρδη από αγροτικές δραστηριότητες δεν ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ έκανε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο Υπουργός έδωσε την είδηση αποκλειστικά στο Ράδιο Κρήτη, τονίζοντας πως προτεραιότητα της κυβέρνησης σε αυτό το Ασφαλιστικό είναι ο αγροτικός κόσμος. Γι’ αυτό άλλωστε ανέφερε πως υπάρχει ειδική κατηγορία ασφαλιστικών εισφορών για τους αγρότες με στόχο την τόνωση της υπαίθρου.

Την ίδια στιγμή ο Υπουργός ανέφερε πως οι κατ’ επάγγελμα αγρότες συνταξιούχοι που επιθυμούν να συνεχίσουν την παραγωγική δραστηριότητα και μετά τη συνταξιοδότηση τους, θα μπορούν να λαμβάνουν το 70 % της σύνταξης τους.

Σε σχέση με τους ελεύθερους επαγγελματίες ο Υπουργός τόνισε πως για πρώτη φορά υπάρχει αποδέσμευση των ασφαλιστικών εισφορών για την υγεία από την φαρμακευτική περίθαλψη, κάνοντας σαφές πως κάθε ελεύθερος επαγγελματίας και αυτοαπασχολούμενος θα μπορεί να επιλέγει το ύψος της ασφάλειας που επιθυμεί να πληρώνει σε ετήσια βάση.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στα κίνητρα που δίνονται σε όσους εργάζονται πάνω από 30 χρόνια, δηλώνοντας πως αυτοί οι εργαζόμενοι θα παίρνουν υψηλότερες συνταξιοδοτικές αποδοχές.

Αναφερόμενος στη νέα γενιά, ο Υπουργός τόνισε πως όλες οι συντάξεις είναι διασφαλισμένες ως το 2070, μέσα από ένα ανανεωμένο και καινοτόμο σύστημα που θα εξασφαλίσει συντάξεις στους εργαζόμενους του σήμερα, αλλά και του μέλλοντος.

“Οι νέοι μας θα λάβουν όλοι σύνταξη” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βρούτσης.

ekriti.gr