Γ. Χατζάκης: «Ένα απέραντο μισοτελειωμένο εργοτάξιο η Ιεράπετρα» - Πως εξελίσσεται η τουριστική σαιζόν

10:50 π.μ. - Τρίτη, 6 Ιουνίου 2023
10:06 π.μ. - Τρί, 06/50/2023
Image: Γ. Χατζάκης: «Ένα απέραντο  μισοτελειωμένο εργοτάξιο η Ιεράπετρα» - Πως εξελίσσεται η τουριστική  σαιζόν

Το μέλος της Ένωσης ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης μιλά στον Ηχώ 99,8

Ομαλά εξελίσσεται η τουριστική περίοδος στην Ιεράπετρα. Αν και παράγοντες όπως οικονομική κρίση που επηρεάζουν και τους ευρωπαίους πολίτες αλλά και οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκοί. Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Χατζάκη, ξενοδόχο και μέλος της Ένωσης ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης η οικονομική κατάσταση του κάθ΄ ενός επηρεάζει την απόφασή του για τον τουριστικό προορισμό που θα επιλέξει αλλά και το πόσες θα είναι οι ημέρες διαμονής. Φαίνεται πάντως πως πάμε σε μια αύξηση της επισκεψιμότητας το επόμενο διάστημα.

Σε ότι αφορά τον εσωτερικό τουρισμό οι περιορισμοί στα ταξίδια λόγω κορωνοϊού τα προηγούμενα χρόνια και των μέτρων πρόληψης, σε συνδυασμό με τα pass, είχαν ως συνέπεια την αύξηση του εσωτερικού τουρισμού. Ήταν κάτι πρόσκαιρο, το γνωρίζαμε και πλέον επανερχόμαστε στα συνήθη ποσοστά. Γνωρίζουμε βέβαια ότι οι Έλληνες κάνουν τις διακοπές τους κυρίως τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και συνήθως αποφασίζουν το που θα πάνε, την τελευταία στιγμή, ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι φέτος η κατάσταση σε ότι αφορά την εύρεση προσωπικού είναι καλύτερη και επανέρχεται η ομαλότητα μετά την αναταραχή και τις αλλαγές που έφερε η πανδημία.

Ο κ Χατζάκης στάθηκε στη συνέχεια στην εικόνα που παρουσιάζει η πόλη λέγοντας ότι η πόλη είναι ένα απέραντο μισοτελειωμένο εργοτάξιο. Τα έργα βέβαια είναι καλό να γίνονται, αλλά δεν τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς. Απαιτείται ένας καλύτερος προγραμματισμός για να έχουμε μια περιποιημένη πόλη. Είναι ενδεικτικό ότι ένα μεγάλο μέρος της ανάπλασης στην είσοδο της πόλης έχει ολοκληρωθεί αλλά τα παρτέρια είναι αφύτευτα, τα φωτοστικά δεν έχουν τοποθετηθεί κ.λ.π. Επίσης το Φρούριο Καλές είναι κλειστό, όπως και το σπίτι Ναπολέοντα. Το τζαμί δεν αξιοποιείται πχ με την πρόσληψη ενός υπαλλήλου που θα ξεναγεί τους επισκέπτες με ένα μικρό αντίτιμο. Όλα αυτά πρέπει να τα δούμε. Ένα καλό βήμα πάντως είναι η λειτουργία του ψηφιακού μουσείου, αλλά δεν φτάνει αυτό. Πρέπει επίσης να φροντίζουμε όλοι μας για μια πόλη καθαρή και περιποιημένη. Εικόνες με τη σπασμένη παιδική χαρά που είδαμε πρόσφατα δεν είναι το καλύτερο. Χρειάζεται όλοι να βοηθήσουμε, τόνισε μεταξύ άλλων.