Γουλιδάκης για Γηροκομείο – Νοσοκομείο – Έργα άρδευσης και στόχοι για το 2021

11:30 π.μ. - Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021
11:01 π.μ. - Πέμ, 14/30/2021
Image: Γουλιδάκης για Γηροκομείο – Νοσοκομείο – Έργα άρδευσης και στόχοι για το 2021

Ένας πρώτος απολογισμός του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου που μιλά στον Ηχώ 99,8

Ανανεώθηκε η θητεία του αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Γουλιδάκη μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη. Ο κ. Γουλιδάκης σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 αναφέρθηκε σε σειρά θεμάτων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του αλλά και θέματα που απασχολούν την κοινωνία του Λασιθίου. Ειδικότερα, μίλησε για το Γηροκομείο Ιεράπετρας όπου σήμερα ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί η υπόθεση για το μέλλον της λειτουργία στο δικαστήριο το οποίο πολύ πιθανόν να αναβληθεί. Για το κτίριο του Γηροκομείου που ανακαινίζεται εκτίμησε ότι το κόστος δεν θα ξεπεράσει το 1,5 εκατομ. ευρώ εξηγώντας πως από τα 1.265.000 ευρώ που έχουν εγκριθεί αρχικά απορροφήθηκαν 600.000 ευρώ και έχει εγκριθεί πρόσθετη χρηματοδότηση 315.000 ευρώ.

Για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα και τους εσωτερικούς τριγμούς σημείωσε ότι δεν έχει δεχτεί επίσκεψη ή κάποιο έγγραφο που επίσημα να ζητούν την παρέμβασή του, επισημαίνοντας ότι σε κάθε περίπτωση το Νοσοκομείο και η υγεία αφορούν όλους μας, ότι θα πρέπει να επικρατήσει ηρεμία και να υπάρξει μια αμοιβαία συνεννόηση. Αναφέρθηκε ωστόσο στην προσπάθεια της Περιφέρειας να στηρίξει τις υγειονομικές δομές του νησιού διαθέτοντας μεταξύ άλλων και υγειονομικό υλικό που κάλυψε αυξημένες ανάγκες λόγω κορωνοϊού.

Εν συνεχεία έκανε αναφορά σε θέματα που έχουν να κάνουν με μελέτες και υδραυλικά έργα για την διασφάλιση και συγκέντρωση νερού άρδευσης για να καλύπτονται οι ανάγκες επισημαίνοντας ότι υπάρχουν μελέτες σε ένα πολύ καλό στάδιο αλλά θα πρέπει να βρεθούν οι χρηματοδοτήσεις εκείνες ώστε τα έργα να γίνουν πράξη. Μίλησε για τον ΒΟΑΚ και την προσπάθεια να διευκρινιστεί το τοπίο και για τον νομό Λασιθίου και ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έργων δεδομένου εξάλλου ότι υπάρχουν ώριμες μελέτες ένταξης.

Τέλος έκανε μια σύντομη αναφορά σε στόχους για το 2021 σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις και τις υπηρεσίας της Αντιπεριφέρειας σε συνεργασία με δήμουσ και φορείς.